ked mate nejaky form, ktory obsahuje jeden input text do ktoreho nieco pisete a jeden input typu submit, zacnete nieco pisat do inputu a ked stlacite ENTER, automaticky vazma ten submit a udeje sa co sa ma (ako pri stlaceni mysou submitu)
chcel by som nahradit tento submit, povedzme napr. prvkom typu <span> ktory ma "onclick" nastavenu nejaku javscript funkciu, ktory bere hodnoty po clicknuti z toho inputu a nieco s nimi robi (tak isto ako form). No pri nom ENTER nefunguje podobne ako pri form - refreshuje totiz celu stranku, nedalo by sa nastavit, aby enter fungoval podobne ako pri form-e ???
(nebude to mat nieco spolocne s tym "focus-om" na jednotlive elementy stranky ?)
no to hej, to je riesenie
ale pri stlaceni enteru, sa mi vzdy refreshne stranka...co nechcem
zjednodusene povedane, chcem, aby po stlaceni enteru sa sa vykonala funkcia javascriptu - teda, aby ta funkcia odchytavala enter (ako keby som stlacil nejaky prvok ktory ma nastavene po jeho aktivovani tu funkciu )
určite tak, ako som písal vyššie, ale konkrétne toto som neriešil, tak nechcem klamať... Musí tam byť ten return false, ale neviem, akým spôsobom to implementovať