Hlavné neduhy slovenských e-shopov:
- minimum informácií (a z tohto sa odvíjajú ďalšie body)
- náhľady výrobkov, na ktoré keď kliknem, tak sa mi ukáže rovnaký (malý) obrázok, alebo ešte menší
- chýbajúce informácie o dostupnosti (na sklade, na sklade vtedy a vtedy, nie je na sklade, ale dodáme do x dní)
- chýbajúce základne informácie - kontakt, možnosť osobného odberu a aj cena za doručenie. Veľa obchodov má tieto informácie buď dokonale ukryté (napr. progamingshop a ten ich systém je uber-neprehľadný), alebo tieto informácie na stránke úplne chýbajú.
- dôležité informácie pri výrobkoch - keď už e-shop nemá dostatok kvalitných fotografií, tak by mali mať aspoň kvalitný opis tých vlastností, ktoré by klient mohol požadovať. Napr. u tašiek sú to rozmery, počet priehradok, u náplní do tlačiarne sú to všetky podporované modely atď.
Vadí mi, že väčšina slovenských e-shopov slúžia len ako kamenné prekládky tovaru a tým pádom neberú na seba žiadne riziko.
(teraz taký menší offtopic)
Moja konkrétna skúsenosť spred pár dní - v obchode, ktorý sa mi (najmä cenami) začínal páčiť viac ako alza (rovnako široký sortiment) som si objednal tašku na notebook. Stav bol "na sklade u externého dodávateľa". Keď mi nechodil žiaden mail o stave objednávky, tak som sa po pár dňoch pozrel do klientskej zóny a tam pri objednávke svietilo "Stav: zamietnutá". Samozrejme som zistil kde bol problém - cena na stránke záhadne stúpla o 10€.
Preto som zrušil všetky svoje objednávky, ktoré boli v tej chvíli ešte aktívne a požiadal som ten e-shop o zmazanie mojich osobných údajov. Aj keď som bol s nimi dlhodobo spokojný, nahnevali ma dve veci:
- to, že ma o zrušení objednávky nikto neinformoval, ak by som sa neprihlásil na stránke, tak čakám dodnes.
- fakt, že zmenili cenu pri tovare, ktorý bol skladom (aj keď v externom sklade) vo mne nevzbudzuje dôveru. Ja si niečo objednám a budem dúfať, aby tí dobráci v priebehu pár hodín nezmenili cenu.
_________________ Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme. |