Dá sa predísť problémom aj inak ako keyloggerom...
ako prvá vec je blokovať DNSkom alebo iným spôsobom pochybné weby,
ďalšia vec je, hlavne sa s deťmi rozprávať, veľa ľudi si mýlne myslí, že keď budu všetko zakazovať, tak to vyriešia, nie, nevyriešia, len odsunú problém na vedľajšiu koľaj, a ten problém sa vráti v 100-násobnej síle v puberte, keď už dieťa neskrotíš, pochybujem že ak niekoho dcéra vyrastie, ako 20ročnej jej budeš stále kontrolovať PC, aby nedajbože nevidela niečo, pomaly ale postupne musiš ajtak dieťa zoznamovať s realitou, pred tou neutečie, a lepšie pripraviť dieťa čo môže najsť vo svete a na internete, než aby to zisťovalo samo "prekvapeniami"
v kombinácii s rozprávaním by som aplikoval to, nech nepoužívajú sociálne siete, a ak áno tak maximálne na komunikáciu so spolužiakmi zo školy a tak.., dokonca aj to sa dá nastaviť... na Facebooku... neprijimať žiadosti od ľudí, ktorí nie su priatelia tvojich priateľov, teda úplne cudzích ľudí
dieťaťu najlepšie pomôže rodič tým, že to dieťa za ním príde ak je nejaký problém, nie tým, že dieťa nepríde za rodičom pre jeho konkrétny prístup a rodič to musí riešiť nasilu spôsobom ktorým sa nemusí páčiť práve dieťaťu, zakazovať samozrejme treba, ale ak to má zmysel, - a to platí i mimo internetu, ak ako rodič nevychádzaš s dieťaťom, a dieťa ťa má len za človeka ktorý ho živí, a poskytuje strechu nad hlavou, tak s tým nepohneš, lebo plno vecí nebude s tebou dieťa riešiť či už kvôli hanbeniu sa alebo iným veciam (samozrejme v puberte je to skoro vždy, ale i tak sa tomu dá pomôcť),
som mladý, a viem aký som bol keď mnou trepala puberta, a prečo som niektoré veci neriešil tak ako som mohol, a ako som riešil "problémy"
odporúčim VEYON software, keď už poriadne, tak poriadne, zachycuje to aj obrazovku, mám pocit že si to vieš aj nahrávať... je to dosť silná pomôcka..
_________________ PC: CPU: Ryzen 5 3600 @Stock | CPUC: Arctic Freezer 34 eSports Duo | MOB: Aorus B450 M | RAM: HyperX Predator 2x8GB 3200MHz | GPU: Gainward RTX2060 Ghost (undervolt) | SSD: XPG 8200 Pro 512GB | HDD: WD Caviar Blue 1TB | PSU: Seasonic Focus+ 650W | CASE: MSI Vampiric 010M Vivebook 15 Pro: CPU: i5 12500H | RAM: 16GB LPDDR5 | GPU: RTX 3050 50W | SSD: Micron 512GB |