winn39 píše:
Je niekde nejaky clanok k tomu? Neviem sa nikde dopatrat k odpovedi. Je to velky rozdiel ked su napriklad dve r7 370 ako jedna rx470? Vcom su vlastne tie klady zapori preco mat vlastne nie dve karty ale iba jednu. Ide mi o to ze mam moznost od znameho kupit za dobru cenu tu r7 ale neviem ci bude dostatocne vykonna. A ci vlastne ked by som dokupil dalsiu ci by boli niekde vykonostne ako spominana rx470 popripade ta gtx1060. Ospravedlnujem sa ak zakladam duplicitnu temu. Pretoze som nasiel len clanky na internete ktore su starsie viac ako 3 roky. Za kazdu odpoved vopred dakujem.
Je všeobecná múdrosť ktorú ti poradia všade-Udprednostni jednu výkonnejšiu kartu oproti dvom slabším..
SLI/CF majú rôzne nevýhody. Ako už bolo spomenuté tak jeden z nich je dvojnásobná spotraba a viac tepla. Z ďalších problémov je to že iba hŕstka hier podporuje takého zapojenie. ovládače bývajú často nevyladené a pri hraní sa môžeš stretnúť so shuttering-om (trhanim obrazu) a načo ti je 60fps keď ti aj tak trhá obraz. Samozrejme treba poznamenať aj to že nikdy nedosiahneš perfektné škálovanie tj. 200% ale skôr 180 alebo 170% záleží od hry
// Spojený príspevok Uto 30.08.16 13:50Viď príklad pri zapojení dvoch rx470 v witcher 3
https://youtu.be/cWS02ajdR4Q