Sajnu mam dost dobru, nakolko vistu mam uz asi pol roka a kazdodenne ju nomalne pouzivam.
Hadze ti to tu hlasku, ze system program zablokoval z dovodu nekompatibility?
Potom skus nastavit kompatibilitu na winxp apod. a mal by fachat.
Ak je to len upozornenie, ze program sa moze chovat nestabilne, a podobne, tak tam mas tlacitko pokracovat (alebo tak nejak), a dovoli ti program spustit. Pozor ale na mozne divne chovanie.
Vista ti z dovodu kompatibility blokuje iste softy, lebo vie co robi. Nieje to tam len tak. Ak ti spustenie toho programu blokuje uplne, tak napis jeho vyrobcovi ci ma vista compatible verziu. V pripade uctovnictiev a roznych podobnych veci moze byt podpora Visty slabsia. Tieto softy ficia na databazach, a tam sa musi brat ohlad aj na system, nie len na program.
Doma normalne fungujem na Viste so vsetkom co som pouzival aj na XP (par programov bolo treba stiahnut v novych verziach samozrejme).
Dokonca som tam rozbehal aj 3d studio max, co nieje len tak bezna aplikacia. Treba mu len prehodit styl na vista basic, inac robi cachre s grafikou (neprekresluje viewporty), ale inak funguje OK.
Normalne programy aj hry slapu v pohode.
Skus tych svojich 30% nefunkcnych veci upgradovat na posledne verzie, ci pojdu potom.