Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 9 ] | |
Autor | Správa |
---|
Registrovaný: 23.10.09 Prihlásený: 09.05.10 Príspevky: 19 Témy: 6 | 6 |
pomooc, chcela som si obnovit system, proste som chcela aby sa mi vsetko zmazalo, a nainstalovali sa mi povodne nastavenia, aby som mala comp ako ked som ho kupovala, je dost pomaly tak som chcela vidiet co to spravi
no, dala som do cd romky recovery dvd, instalovalo sa, po restarte mam obrovske ikony, rozlisenie najmensie ake existuje, neda sa zmenit, ze grafic display driver sa uz nemoze pouzit pretoze bol pre predchadzajuci windows a bla bla, najhorsie je ze mi tam vsetko ostalo, vsetky programy, subory...
chcela som sa toho zbavit a mat prazdny comp, pls napisete mi postup co mam teraz robit? aspon nech sa mi display napravi...
abo ako spravim to co som povodne chcela ach
dik za pomoc!
|
|
Registrovaný: 26.07.08 Príspevky: 5101 Témy: 99 | 99 Bydlisko: Bratislava |
nepises aky tam mas windows ale predpokladam ze vistu, z toho co si tu napisala sa mi ako najrozumnejsie riesenie stiahnut zo stranky vyrobcu nove ovladace na graficku kartu
_________________ Notebook: Lenovo G580 Myš: Logitech MX 620, Audio: Altec Lansing vs4621 2+1 (Octane 7) Mobil: Omnia W |
|
Registrovaný: 27.12.07 Prihlásený: 17.02.16 Príspevky: 5446 Témy: 0 | 0 Bydlisko: Opičí ostro... |
Určite to bolo recovery CD ? pretože to ti nainštaluje OS v stave, v akom bol pri kúpe počítača tzn., že aj komplet s ovládačmi.
|
|
mam win xp, urcite urcite to bolo recovery cd
skusila som si stiahnut driver na presne graficku kartu aku mam, instalovala som, ale zas bol problem ze: Try to setup your display adapter with a standard vga driver beore running setup.
to neviem co je, takze som spravila jedine co poznam pri pc probleme - system restore.. ale neboli k dispozici ziadne restore point asi kvoli tomu recovery, jedine co bolo k dispozicii boli jednotlive instalacie z toho recovery dvd, tak som dala uplne prvy krok, no a vizera to tak ze nb je v povodnom stave...
ale dokedy?
no ale jedno je iste, recovery dvd ma sklamalo!!!
Este tu mam Operatin system dvd, ale to nb uplne odignoroval, nic sa nedialo...
moj nb je asi v bermudskom trojuholniku 
|
|
Registrovaný: 27.12.07 Prihlásený: 17.02.16 Príspevky: 5446 Témy: 0 | 0 Bydlisko: Opičí ostro... |
Ako si tú inštaláciu spúšťala ? Z Windows alebo cez bios ? Try setup atď.... znamená, že máš vyskúšať nastaviť grafickú kartu ako standart VGA (vlastnosti obrazovky - nastavenie - spresniť - adaptér - vlastnosti - ovládač) a potom spustiť inštaláciu nanovo. Nepíš "prvý krok", "ovládač" a pod. z toho vieme velké  , musíš písať konkrétne, typ počítača, OS, všetky hlášky.
|
|
aha, ok, snazim sa podat co najblizsie infosky, len ked ten moj it slovnik nie je taky vycibreny..
no k veci, je to hp compaq nx6125 s windows xp,
postup: 1-zalohovala som
2- vlozila recovery dvd do mechaniky
3- a same to uz zacalo, nesla som cez bios, zacali sa instalovat drivery, vsetko proste, to som nevnimala, skoncilo to, restartoval sa comp, a zrazu rozlisenie bolo to najzakladnejsie ako v save mode, velke ikony...
vsetko co som mala v nb predtym tam stale bolo
vyskocilo okno ze ci chcem aby mi nb sam upravil rozlisenie a velkost ikon, dala som ok, nic sa nedialo, tak som isla do control panelu a tam sa s tym nedalo pohnut, vyskocilo okno kde stalo ze (nepamatam sa presne, bolo to dlhe) ze sucastny graficky driver bol created pre previous windows, a ze aby som kontaktovala vyrobcu kvoli aktualnemu driveru. stiahla som si potom driver na graficku kartu ati radeon xpress aka je momentalne v nb, zacalo sa to instalovat a na konci instalacie mi zahlasilo to s tym vga driverom.
kedze to som nevedela, dala som ten system restore a je to v pohode, ako bolo predtym.
problem je ze ja proste ten reinstall potrebujem spravit
|
|
Podľa návodu na stránke výrobcu máš zapnúť NB a držať tlačidlo power 5 sekúnd (recovery cd v mechanike) a malo by ti načítať CD. Osobne si myslím, že dávš na začiatku zlý výber (hneď prvá možnosť), pretože ty nechceš recovery, ale new (full) inštaláciu (instalation). Podľa stránky výrobcu je tam taká možnosť. Môžeš pri štarte aj F10, F11 pre spustenie recovery a F2 pre prístup do biosu a nastavenie bootovania z CD. Čo sa týka toho ovládača, pozri v Pridať/odstrániť (Add/remove) programy či tam nie je ATI driver, mal by sa dať odinštalovať.
Ja osobne by som postupoval cez bios a skús, ktoré CD ti načíta, kódy máš na spodnej strane NB, pre istotu si zálohuj ešte súbor wpa.dbl v adresáry Windows (slúži na aktiváciu Windows).
Na čistenie ovládačov môžeš použiť aj DriverCleaner.
Citácia: dala som ten system restore a je to v pohode, ako bolo predtym
Takže VGA ti už ide ?
|
|
noo, problem vidim hlavne v tom, ze cd som vlozila do mechaniky pocas zapnuteho nb, tz ziadne moznosti mi to nevyhodilo, proste sa to spustilo same, a jedine co prebiehalo bola reinstalacia driverov, podla toho co to vypisovalo..
prandof neviem ci VGA, ale kazdopadne teraz ide vsetko ako predtym:) nechapem akym zazrakom, netusila som ze aj preinstalovanie driverov sa moze vratit spat v system restore..
dik za rady, ale asi sa mi len potvrdilo ze sama sa do nb nemam babrat, jeden mily typeq sa nado mnou zlutoval..
ale este raz dik za reagovanie snahu pomoct! 
|
|
System restore vracia komp do pôvodného stavu so všetkým, čo k tomu patrí, s tým typeq-om máš pravdu  , vždy je lepšie, keď to chytí do ruky niekto, kto sa tomu rozumie a to myslím doslovne, často pri radení na diaľku sa môžme len dohadovať, že čo a ako  ... Tak nech ti to funguje  .
|
|
Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 9 ] | |
|