Dobrý deň, mám novú starú dosku ECS-k7s6a s CPU AMD Athlon XP 1600+ (ax1600dmt3c)
Chcel by som z toho čo najviac. Viem že tá doska neni nič moč, ale hadam by mi to dalo viac ako 1.4Ghz. Procesor som dostal s tou doskou a L bridge su poprepájane..............Neviem ako sa tomu vravý...odomknutý alebo čo....pls pomoc
taktovacie schopnosti týchto dosiek končia pri zmene frekvencie zbernice. A aj to nie vždy. Ja mám K7VZA a tá pri 133MHz FSB nepodporuje ani zmenu frekvencie. Na zmenu násobiča s tým procesorom tiež zabudni.
By som chcel čo presne a čo ako nastaviť pretože keď som dal frekvency/voltage > cpu/dimm/pci clock a tam 150/150/33 tak má 1.58Ghz ale keď skúsim 166/166/33 tak čierna obrazovka a musim clearnut CMOS
ak ti bude stacit ze ho pootocis maximalne o 100MHz tak potom je to cpu ako stvorene pre taktovanie
inak ratas dufam s tym ze taktovanie = vyssia teplota = vacsi hluk
a ta staro-nova doska tiez nieje bohvieco
aj keby si si to taktoval najlepšie ako sa len pri tomto CPU dá, tak ten rozdiel pocítiš minimálne + budeš musieť riešiť teploty, keďže box to pravdepodobne neuchladí = ďalšia investícia do dinosaura
lol ty chces kvoli taktovaniu starej sracky kupovat novu dosku? nemas kam davat peniaze ze vymyslas taketo hovadiny? ak mas vela penazi, tak mi posli, potesim sa
na to si uz odpoved dostal. dosku mas naprd co sa taktovania tyka a moznosti taktu cpu zavisia od konkretneho kusu...jeden ta pusi o 300MHz vyssie, dalsi len o polovicu z tohoto mnozstva...