Ahojte chcem sa vás opýtať poradíte mi notebook? S následujúcimi parametrami(notebook je pre ocina):
Displej: 15,6" FHD
Operačný systém: Windows 10
Operačná pamäť: 8GB
Uložisko: (predovšetkým) SSD disk vo veľkosti 512GB (HDD nemusí byť, ale tiež môže) mal by mať
"podsvietenú klávesnicu a numerickú tiež" , čítačku pamäťových kariet a
"batéria" ktorá by vydržala aspoň
5-6 hod pri plnom výkone(takže nie pri výkone že notebook je takmer vypnutý).
Farba: najlepšie by bolo nejaká šedá s čiernou klávesnicou. Ale to je najmenej...či to bude šedé, strieborné alebo čierne
Telo kovové by nebolo zlé (ale môže byť aj umelé).
Pôvodne ocino povedal že strop je 400€ ale zistila som že je to málo na tie požiadavky čo chce. A príde mi to že ceny sa pohybujú od 500/600€ hore pri týchto parametroch. Tak vás chcem poprosiť poradíte mi nejaký notebook s týmto? Nejako do cca 600€ je to možné alebo aj to je stále málo a treba pridať viac?
Ocino chce notebook využívať na klasickú prácu žiadne hry alebo niečo také. Ale klasické prehliadanie internetu, youtube, sťahovanie filmov....atď(klasika)
Jemu ide predovšetkým o rýchlosť keď sa notebook napr. zapína alebo tak.
On pozeral aj notebooky na bazoši, ale to čo mi ukazoval (najradšej by bol keby notebook nestál viac než 300€ preto bazoš) potom som ho prehovorila aby zdvihol cenu ale viac než 400€ nedá. Mňa potom napadlo že by sme to mohli doplatiť s maminou(ako darček k narodeninám) ale to čo on si pozeral na bazoši buď to nespĺňalo dokonca ani jeho požiadavky alebo keď to niektoré veci spĺňalo tak to v istých veciach bolo špatné a aj keď bola cena dobrá tak sa to aj tak neoplatilo. A ako povedal chce notebook čo vydrží aspoň 10 rokov. Pri tom čo on robí na notebooku by to väčšina zvládla.
Viete mi niečo poradiť?
ďakujem