Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 12 ] | |
Autor | Správa |
---|
Registrovaný: 08.09.06 Prihlásený: 13.11.24 Príspevky: 100 Témy: 50 | 50 |
Ahojte,
nikde som nenasiel ci a ak ano ako sa da pouzit $_POST aj inak ako s formularom. Sukal som to asi takto:
Kód: $_POST['jahoda']="sladka";
Dal som odkaz na dalsiu stranku a tam uz $_POST['jahoda'] neexistuje.
Neviete ako to mozem preniest? Nechcem to cez $_GET, lebo by sa to dalo zneuzit,
dik
|
|
Registrovaný: 16.05.07 Prihlásený: 01.08.17 Príspevky: 837 Témy: 6 | 6 |
mozno si cital o session alebo cookies nato je prikaz session_start(); ktory musis mat na tom subore na ktory sa odkazujes a na tom z ktoreho ides si musis nastavit tie premenne alebo pouzijes Kód: bool setcookie ( string $name [, string $value [, int $expire [, string $path [, string $domain [, bool $secure [, bool $httponly ]]]]]] )
a pritupujes k nim ako $_COOKIE[$name].
_________________ getch();?{readkey;?} na konci? !A naco! Riesenie je (Alt+F5)
99% pochopí a shaggy je druhá kategória |
|
|
$_POST sa prenasa v hlavicke, session je o inom a ze cookies s tym tiez nic nemaju
|
|
Registrovaný: 02.09.05 Prihlásený: 17.11.10 Príspevky: 154 Témy: 1 | 1 |
eiger33 píše: Ahojte, nikde som nenasiel ci a ak ano ako sa da pouzit $_POST aj inak ako s formularom. Sukal som to asi takto: Kód: $_POST['jahoda']="sladka";
Dal som odkaz na dalsiu stranku a tam uz $_POST['jahoda'] neexistuje. Neviete ako to mozem preniest? Nechcem to cez $_GET, lebo by sa to dalo zneuzit, dik Existuje moznost preniest hodnotu premennej napr. pomocou formulara, teda zapisanim hodnoty premennej "jahoda" do skryteho prvku formulara : <input type="hidden" name="jahoda" value="<?php echo $_POST['jahoda']; ?>">
A v nasledovnej stranke mozes hodnotu premennej "jahoda" ziskat standartnym sposobom, teda $_POST['jahoda'];
_________________ Múdry nie je ten, čo veľa vie, ale ten, kto vie, čo je treba. (Thomas Alva Edison) |
|
Registrovaný: 22.11.07 Prihlásený: 26.02.10 Príspevky: 253 Témy: 1 | 1 Bydlisko: 127.0.0.1 |
programator píše: Existuje moznost preniest hodnotu premennej napr. pomocou formulara, teda zapisanim hodnoty premennej "jahoda" do skryteho prvku formulara : <input type="hidden" name="jahoda" value="<?php echo $_POST['jahoda']; ?>"> A v nasledovnej stranke mozes hodnotu premennej "jahoda" ziskat standartnym sposobom, teda $_POST['jahoda'];
myslim ze chcel pouzit inak ako s formularom;) ja by som doporucil session =>
session_start();
$_SESSION['jahoda'] = 'sladka';
_________________ PODPIS BOL ZMAZANY Z DOVODU NERESPEKTOVANIA PRAVIDIEL FORA!!!
Je povolených max. 5 riadkov s veľkosťou písma 9 (rozlíšenie 1280x1024px).
Sprava pre vedenie fora: ake nerespektovanie pravidiel. ved som mal v podpise citaciu na 2 riadky omg? lol? no a este jabber ale to neni moja chyba ze tu nemate input aj na jabber... |
|
Registrovaný: 07.08.06 Prihlásený: 18.11.21 Príspevky: 947 Témy: 268 | 268 Bydlisko: Levice |
Teda ak by zapisal session_start();
$_SESSION['jahoda'] = 'sladka'; a potom by presiel na druhu stranku, tam by to mohol zobrazit napr. echo $jahoda ?
a potom treba nejako ukoncit session?
|
|
Registrovaný: 24.01.08 Prihlásený: 13.09.17 Príspevky: 14572 Témy: 66 | 66 Bydlisko: Žilina |
napr na hlavnej stranke si hodis nejaku hodnotu do session, napr ta tvoja jahoda, a na kazdej stranke, kde xces pouzivat session premenne musis dat vzdy ten session_start() a odkazujes sa na kazdu premennu jej menom, cize ked uz, echo "$_SESSION['jahoda']; by malo fungovat. a nacoze potrebujes ukoncovat session ?
_________________ C#, PHP, ... |
|
Registrovaný: 16.05.07 Prihlásený: 01.08.17 Príspevky: 837 Témy: 6 | 6 |
no bolo by dobre pre bezpecnost a vyuzitie (skor to vyuzitie). unset($_SESSION['jahoda']). a ten neolitov priklad vyuziva register globals on takze tym sposobom by som to nerobil co ak nebudes vediet ci to je session alebo len pomocna premenna.
_________________ getch();?{readkey;?} na konci? !A naco! Riesenie je (Alt+F5)
99% pochopí a shaggy je druhá kategória |
|
Registrovaný: 22.11.07 Prihlásený: 26.02.10 Príspevky: 253 Témy: 1 | 1 Bydlisko: 127.0.0.1 |
el mariachi píše: ... a nacoze potrebujes ukoncovat session ?
co tak napr login/logout? session moze ukoncovat z roznych pricin. a ukoncuju sa bud unsetom alebo je na to pekna fcia session_destroy()
_________________ PODPIS BOL ZMAZANY Z DOVODU NERESPEKTOVANIA PRAVIDIEL FORA!!!
Je povolených max. 5 riadkov s veľkosťou písma 9 (rozlíšenie 1280x1024px).
Sprava pre vedenie fora: ake nerespektovanie pravidiel. ved som mal v podpise citaciu na 2 riadky omg? lol? no a este jabber ale to neni moja chyba ze tu nemate input aj na jabber... |
|
Registrovaný: 21.02.07 Prihlásený: 21.02.10 Príspevky: 3984 Témy: 96 | 96 |
na ujasním to čo bolo povedané: skladá sa to z dvoch stránok,
1, Kód: session_start(); session_register("Jahoda"); //vraj sa nemusí používať, ale pre stabilitu uvádzam $_SESSION["Jahoda"]="sladká"; //určil som hodnotu Jahoda
2, Kód: session_start(); echo $_SESSION["Jahoda"]; //vypíše "sladká"
pokial potrebuješ zrušiť session, ako napísal vl4kn0, použiješ session_destroy()
viac informácií a ďalšie funkcie nájdeš na www.php.net
|
|
Registrovaný: 07.08.06 Prihlásený: 18.11.21 Príspevky: 947 Témy: 268 | 268 Bydlisko: Levice |
Diky.
Len taka otazocka na okraj: vedel by som teda definovat v SESSION aj taketo viacrozmerne pole?
Kód: $kateg=array ("jano","peter","fero"); a potom na dalsej stranke normalne vyvolat Kód: echo $kateg[1]; $kateg[2]; atd...?
bude si pamatat aj vsetky tie polia?
|
|
Registrovaný: 27.07.07 Príspevky: 3948 Témy: 51 | 51 Bydlisko: Bratislava |
so session premennymi mozes nakladat ako s klasickymi, ktore poznas z php:
Kód: $_SESSION['kateg'] = array("jano","peter","fero"); Vypis: Kód: echo $_SESSION['kateg'][1]; //peter
_________________ NTB: Acer Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB | RAM: 8GB DDR3 1066 MHz | HDD: 1TB SSD WD BLUE |
|
Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 12 ] | |
|