Včera sa mi dostal do rúk na testovanie tento transformer,mal som ho k dispozicii asi na 20 hodín,takže som sa s nim pohral,a rad by som vas s nim zoznámil...
takže niečo krátko k nemu:
tech. špecifikácie:
Procesor:
NVIDIA Tegra 2 na frekvenci 1 GHz
2 jádra
Operační paměť:
1 GB
Displej:
10,1" LCD IPS s LED podsvícením, multidotykový, tvrzené sklo
Rozlišení: 1280 x 800 bodů
Pevný disk:
32 GB
SSD
zvláštna výbava: GPS modul,GSM modul,mini HDMI,micro SD čítačka,na docku SD čítačka,bluetooth,WiFi,2xUSB port,senzor osvetlenia,5Mpx kamera
Google Android 3.2
Rozměry tabletu:
271 x 171 x 12,98 mm
Hmotnost tabletu:
cca 680 g (pri držaní padu v jednej ruke mi po cca hodine prišiel dost ťažký)
no a teraz ničo z mojich postrehov: neviem či toto bude recenzia,alebo kritika,ale to zvážte sami...
po prvom zapnutí mi celkom padol do oka,samozrejme po prvom zapnutí si pytalo zvolenie jazyka a zakladne nastavenia... potom mi nabehla obrazovka androidu a hned si vypytalo inštaláciu aktualizácii... tie prebehli behom pár minut,a začal som pracovať... pri základnej práci bol rýchly,páčilo sa mi prepínanie ploch,aj ich vlastná personalizácia...
prvy problem nastal ked som chcel nainštalovať skype. chcelo to odomna mailovu schranku ktora sa automaticky aj s heslom uložila do systému. to by bolo fain,ale nakolko Pad nebol moj,asi pol hodinu som hladal kde ten moj ucer zmazať...
dalsie sklamanie nastalo ked som spustil gmail cez prehliadač... základná mobilná stránka bola rýchla,ale po načítaní PC verzie začal cely prehliadač lagovať,a nenačitaval poriadne stránku. takisto aj chat sekal. napriklad ked som začal písať,po zadaní textu bola odozva niekedy aj 1sek. po pripojení na nabíjačku sa to trochu zlepšilo,ale stále bol pomalý. takisto na google+ PC verzii trvalo asi 5 minut kym mi načítalo chat a dalsie 3 min kym mi načítalo chat okno konkretnej osoby.
dalšie lagy mi robilo na mojevideo.sk,napriklad pri prepinani na fullscreen spravilo asi 2-3sek. lag...
napriklad aj pri pisani prispevkov na PCforum mi ruky predbiehali text na obrazovke... (odozva asi 1 sek,pri dlhsom texte aj viac)
zrejme to bolo sposobene ze pri písaní nad klavesnicou nabiehali slová ktoré "asi budem chcet napísať",to podla mna spomalovalo písanie,ale netuším kde sa to vypína...
dalej som si skopiroval nejakych par filmov a skusal ich prehrať-ale dalsie sklamanie... začalo sa hladanie na google koly prehrávaču,pretože android nedokázal prehrať *.avi súbory. po par minutach na markete som nainštaloval QQPlayer a všetko išlo tak ako malo...
prehrávanie filmov alebo hudby bolo rýchle,ako aj načítavanie,tak aj prehrávanie,zoradenie bolo podla interpretov,bol prehladný a šikovne spravený.
no dost velky nedostatok som videl v tom že reproduktory boli umiestnené v mieste,kde som pri držaní bez docku mal ruky... ked som si ho prechytil,a dal hlasitosť na maximum cely Pad sa triasol,na zadnom kryte bolo citit vybracie... ale zvuk bol slusny,na take male repraky to hralo pekne...
prejdem k hodnoteniu docku: prve co mi vadilo je velky rozostup tlačidiel (velke medzery madzi nimi),keby tlacidla dali blizsie,mozno by sa mestila aj num. klav.,popripade nejake hotkeys...
touchpad bol hrozne citlivý a rýchli... pre začiatočníkov,ktorý niesu zvyknutý na touchpad by toto bola vražda... ja mam book 2 roky a sam som mal niekedy problem trafit na malé pismenka...
krytky na USB sú šikovne vyriešené (sklápacie) ale zo začiatku bolo treba trpezlivost pri otvarani,nakolko sa krytka stale vracala na svoje miesto a nebolo mozne ju dat von... treba na to trochu trpezlivosti a cvik...
dalsia nevýhoda je ze dock je oproti Padu lahký,takže pri maximalnom vyklopení sa prekacoval...
Pad sa pri nabíjaní bez docku nedá oprieť (napriklad na stol do zvyslej polohy,pri pozerani filmov)
dalšie sklamanie nastalo pri spustení fotoaparátu... pri torochu slabšom osvetlení boli fotky celkom tmavé,a s takym šumom že sa pomaly nedali rozoznať objekty...
ako nevíhodu som ponal aj to,že pri spustení milion aplikacii a naslednom kroku späť ostali všetky aplikácie pootvárané na pozadí,a pad potom nestíhal... (vraj pri vytazeni pamate android sam tieto aplikacie zatvara,ale mne zatváral prehliadač,ktory som zrovna používal)
otváranie *.doc a podobnych suborov z balika MS office prebiehalo cez predinštalovaný prgram,na moje prekvapenie sa dal text nielen prezerať,ale aj editovať...
no,zhrnul by som to tak,ze moje predpoklady boli,ze Asus eee pad transformer je urceny na internet,filmy a pracu v textovych editoroch,ale ako som zistil,praca na internete pri zložitejších stránkach je trošku problém... čiže nič pre mna... (keby som mal dennde stravit pol hodinu nad gmailom koly tomu ze mi nechce načítat chat,tak nato by som nervy nemal),no pre ludí,ktorí si pozerajú iba maily cez mobilnu verziu schránok,youtube,a jednoduché stránky (popripade stránky v mob verzii) je transformer perfektná,lahko prenosná volba,s velkou vydrzou baterie.
to by bolo asi všetko z mojich postrehov,ale je mozne ze som toho odst vynechal,tak ak mate otazky pytajte sa....