A chcel by som sa poradiť akú pamäť ram by som si mal kúpiť , tak aspoň 8Gb Kingston alebo Corsair alebo nejakú inú dobrú značku .
Túto zostavu mi teraz ťahá nejaký 550W zdroj , značka neznáma
kúpil by som si aj nový zdroj , rozmýšľal som nad Corsair TX750M . Za všetky rady ďakujem
Tak výkonný zdroj netreba,pokiaľ nebudeš upgradovať grafiku za nejakú high end s vyššou spotrebou,dal by som tam toto http://www.tichepc.sk/Seasonic-X-560-56 ... l?arg1=001 Špičkový zdroj na oveľa kvalitnejšej úrovni ako ten Corsair,plus je tam polopasívne chladenie.
kupovat 4x2gb je podla mna nezmysel neviem ti povedat rozdiel vykonovo ale myslim ze takmer ziadny ale hlavne pri 2x4 gb mas mas pouzite len 2 sloty a mas lahsiu moznost upgradu
Ale nemyslím , že by som potom musel tých 8Gb ram upgradovať . Ja som si myslel .. ale je to len moja predstava že keď je tých 4 x 2 Gb tak to bude o niečo výkonejšie ako tých 2 x 4Gb ako keď je napr. 4 jadrový procesor 6Ghz a 2 jadrový 6Ghz .. ale prosím nezačnite mi nadávať , moc sa v tom nerozumiem , len si to tak nejak predstavujem .
rozdiel v tom nieje !!! jediné čo je na je že 4x2GB ti zaberie všetky sloty a keď dáš 2x4GB tak potom môžeš dokúpiť ďalších 2x4GB pretože tam budeš mať voľné sloty !!
ked mas 4 jadrovy procesor s taktom 6ghz znamena to ze CPU ma 4 samostatne jadra ktore dokazu pracovat na frekvencii 6ghz. 2 jadrovy procesor ma len 2. cize napríklad ak bude aplikacia vyzadovat plny vykon 2 jadier tak 2 jadra budu spolu makat na frekvencii 6ghz.a ked budu napriklad 2 aplikacie potrebovat vykon kazde jadro bude pracovat zvlast pre kazdu aplikaciu
cize tu je rozdiel medzi tym ci mas 2 alebo 4 jadrovy procesor s taktom 6ghz
pri ramkach to tak nieje cize tam ide o celok kolko GB mas
dufam ze som to spravne vysvetlil ties v tom niesom nejaky odborník
ano ja viem ze uz sme trochu odveci ale snazil som sa mu vysvetlit ten príklad ktory uviedol.
tiez som povedal ze pri ram je dolezity celok cize kapacita. ale ak som az prilis odbocil a poplietol zakladatela temy tak sa ospravedlnujem
Viem že som to nedal na začiatok do popisu ale asi by som potreboval aj chladič na procesor pretože stále mám ten boxový xD a keď hrám BF3 tak sa teplota prvého jadra pohybuje až okolo 70° . Niečo som už aj pozeral a celkom sa mi pozdáva chladič od značky ARTIC Freezer 13 Pro http://www.alza.sk/arctic-freezer-13-pro-d235555.htm sú na neho dobré ohlasy a aj cena je dobrá ale ak by ste mali nejaké lepšie typy chladičov ktorých sa cena pohybuje okolo tých 30€ tak prosím napíšte .