No FUP sa riešil veľa krát, v podstate sa hľadalo ideálne riešenie aby sa obmedzili notorický sťahovači ktorí obmedzovali ostatných a zase aby sa nestalo že občasné sťahovanie dajme tomu nejakej linux distribúcie (môj častý prípad
) trvalo niekoľko hodín. Vedel by som o tom viac, ale po zmene vedenia je fórum kde sa to preberalo tak povediac mŕtve. Ale to nie je na škodu, pretože predtým sa na fóre síce preberalo všetko s adminmi a bola tam vytvorená dobrá komunita, výsledky prichádzali pomaly. Mám pocit že po vytvorení nového fóra a zmene vedenia došlo viac k orientácii na zákazníka, na úkor komunity na fóre ktorá sa predtým tak povediac podielala na budúcom smerovaní siete a človek vedel o všetkom čo sa na sieti deje. Takže čo sa týka tvojej otázky, nebadám žiadne padanie rýchlosti ani keď sťahujem 2GBajtové iso. Zas ale na druhú stranu, ja sťahujem občas takže pravdepodobne je to vyriešené nejakým FUPkom ale ešte som ho nestretol. A môžem len hádať či tam je FUP také alebo onaké a či tam vôbec je. Pri mojom využívaní internetu mi viac vyhovuje ak sa škrtia sťahovači ktorý by mi mali spôsobiť to, že sa mi Google bude otvárať dve minúty. Takže to či je ISPER dobrý kandidát na neobmedzené sťahovanie Ti neviem povedať. Možno sa nájde ešte nejaký user ktorý sťahuje často veľa veľkých linuxových obrazov a prispeje svojou troškou.