Zdravim vas!
Takze moj problem spociva v tom, že mam maticnu dosku ASUS p5qc (combo ddr2 aj ddr3) a chcem si vymenit moje povodne ramky Kingston
DDR2 2GB 800MHz CL5 (2x1GB) HyperX na
A-Data OC Gaming DDR3 4GB 1600MHz CL9 (2x2GB) AX3U1600GC2G9-2G ... (viem, ze moja maticna podporuje ddr3 ram len 1333 MHz ale viem aj to ze ono to nieje problem a z 1600 MHz sa to samo znizi a prisposobi).... samozrejme, ze som najprv vybral ddr2 a vlozil tam potom DDR3 a system windows 7 (64bit) sa normalne spustil, nainstaloval si sam ovladac na DDR3 a aj v popise pc mi zobrazovalo uz 4GB ram ale asi po 2 minutach sekol (ani mys ani klavesnica uz nefungovala), tak som dal restart a stale ten isty pribeh ... premyslal som nad tym ze zrejme bude treba nieco nastavit v biose (2008) ale strach o mojho milacika
mi nedovoli nijak neodborne zasahovat do systemu (v podstate mam skoro vsetko nastavene na AUTO) a preto sa obraciam na Vas s prosbou o vypomoc
Dakovacka ... Odfotil som si bios s mobilom
a keby mal niekto ochotu a cas sa nato pozriet bol by som rad. Na tomto linku:[url]http://www.ulozto.sk/x1ni5mG/asus-p5qc-prechod-ddr2-na-ddr3-rar[/url] su fotky z biosu a manual maticnej a podrobnejsie popisy ramiek) ..... a este jedna bonusova otazka: mozete mi vysvetlit preco su starsie ramky DDR2 drahsie ako ramky DDR3?