Čaute, potreboval by som poradiť s takýmto problémom.
Pred časom sa mi pokazil notebook Asus K50AB. Dlho som rozmýšľal či ho dám opraviť, ale nakoniec keď mi povedali že chyba je v základnej doske a že nová by stála cca 230 + 25 robota ma táto oprava skoro prešla. Ale nakoniec som si našiel základnú dosku na nejakej anglickej stránke za 105 eur. tak som do toho išiel. Vymenil som si to sám, len som ešte musel kúpiť novú chladiacu pastu. Notebook beží.
A teraz k tomu problému.
Notebook síce beží, ale nefunguje klávesnica. Rozdiel v týchto dvoch notebookoch K40AB a K50AB je v tom, že 40AB nemala klávesnicu s numpadom a 50AB jú má. Oba typy notebookov používajú presne rovnakú základnú dosku.
Preto teraz ak stláčam klávesy na notebookovej klávesnici, tak mi to píše hlúposti (ale win sa mi podarilo nahodiť).
Čo som už vyskúšal, ako to opraviť:a) Skúšal som nainštalovať najnovšie verzie BIOSu, ale toto nezabralo, pretože ja by som tam potreboval nahodiť verziu z 50AB čo mi ale Asus Utility nedovoluje, pretože pri výmene mi to napíše že verzie nie sú zhodné.
b) Skúšal som nainštalovať všetky možné drivre, z oficiálnej stránky asusu aj pre 40 aj pre 50. To nepomohlo.
c) Zmeniť nastavenia v Biose to nepomáha a na druhej strane aj tak ich tam moc nie je
d) Rozmýšľam ešte nad takýmito možnosťami:
- používať externú klávesnicu
ktorá beží normálne
- cez nejaký program si predefinovať každú jednu klávesu na požadovaný stav, alebo
- vyskúšať niečo ako "vynútený" update biosu (našiel som niečo na youtube:
http://www.youtube.com/watch?v=OTOlsN3qC_0ale toto som ešte neskúšal, tak by som sa rád poradil, čo si myslíte hlavne o tejto tretej možnosti resp. ak máte nejaké skúsenosti s afudosom, tak sem s nimi. Budem rád za každú radu.
Dik za rady.