Dobrý deň , mám taký problém ohladne CPU chladiča (stock chladič z Phenomu II X4),chladič má asi 2 tyzdne čisto nový nikdy predtym nezapojený namontoval som ho ešte mal chladiacu pastu. Ale problém spočíva v tom , ako náhle som ho namontoval šiel krásne bez problémov avšak na druhý deň ráno som po zapnutí power on tlačidla na PC po bios ukazke vyhodila hláška CPU Fan has failed reason cpu fan is damaged...Pozrel som sa preto na chladič z boku skrine a nemohol sa roztočiť sám,pootočil sa o 20 stupnov a vzdy sa vratil o 10 a takto sekavo robil nejake otačky avšak bios pri takejto chybe PC automaticky vypne z dôvodu nasledneho prehriatia sa ... Tak som otvoril skrinu prstom pootočil vrtulku a po zapnuti šiel znova krásne další týžden aj pri zapnutí aj všetko...Krásne chladi reguluje si otačky podla teploty ziadny problém...Avšak druhy týžden sa mu to stáva akosi kazde druhé ráno..Uz mu nestačí len pootočiť uz ho musim po následnom zapnutí roztočiť prstom rýchlo az potom sa chytí sám...Skúšal som vysávať prefukovať tlakovým vzduchovým sprejom ale nič nepomohlo. Chladič ma na konci 4 pin avšak moja matičná má len 3 pin...sadne tam síce vpohodičke a ako vravím z 2 týždnov sa to stalo zatial len 4x z asi viac ako 50 tich zapínaní...ale teraz sa to stalo uz 3. krát za 3 dni...Treba fan vymeniť a namontovať na chladič nejaký nový ? Pôjde to alebo ho len prestreknúť WD40 tkou (neviem či to je vhodné) Ďakujem za rady