Zdravím,
mám taký problém ,ktorý sa už neúspešne snažím riešiť pár dni.
Internet mam cez tzv mikrovlnku (lepšie povedané APčko pripojené na všesmerovú anténu na streche ,kedže par metrov vedľa má ISP vysielač. ,takto mi ho dal) Doteraz som mal internet v podstate len cez sieťový kábel priamo od mikrovlnky - stabilná rýchlosť 12-14 Mbps.
Lenže v dome sa prerábalo a tak kábel ustí v obývačke a moja izba je na poschodí vyšie pričom stôl mam skoro priamo nad routrom o poschodie vysie. Router je Tenda N630 (Nkove wifi 300Mbps)
Problém je v rýchlosti ,ktorú dosahujem na rôznych zariadeniach: (Bolo to testované cez aplikáciu speedtest.net na mobile/tablete a na notebooku cez ich stránku, taktiež to bolo testované na stránke dsl.sk)
1. Tablet Acer Iconia Tab A1-810 ---> sila signálu: -62 dBm --> rýchlosť okolo 12 Mbps 2. Mobil Xperia mini pro ---> sila signálu: -64 dBm --> rýchlosť okolo 12 Mbps 3. Notebook ASUS K56CM ---> Vstavaný adaptér (Intel Wireless-N 2230) ---> sila signálu: -60 dBm --> rýchlosť 1.8 Mbps ---> USB Wifi kľuč s čipom RTL8192CU ---> sila signálu: -53 dBm --> rýchlosť 2.39 Mbps
Skúšal som aj wifi router ASUS , ktorý má 150Mbps nkové wifi. Výsledok podobný. Kde môže byť problém že na ntb mi ide internet omnoho pomalšie aj napriek lepšiemu signálu?
|