zdravim, mam takyto problem..
systemovy disk mam seagate ST3500413AS (500gtb sata3 7200rpm)..uz ma par rockov
datovy seagate 2tb...ale skor si myslim ze ide o chybu systemoveho disku...
takze.. situacia.. (nepozeram film..hudbu ktora je na datovom disku a ten je vacsinou uspaty)... ale napriklad pozeram co je nove na origine.. steame... alebo sem tam aj pri surfovani...pocut divne zvuky.. nejake otacky "niecoho" ale divne je to ze az pri akcii.. teda... mam spusteny origin.. a ked kliknem na dalsiu hru.. ten zvuk sa zvysi.. proste kolisu otacky.. myslel som ze nejaky fan odchadza... vypol som vsetky...problem zotrval.. znizoval som aj otacky cpu..problem ostaval.. proste vzdy sa to nejak nabudilo ked som niekde klikol...to iste sa deje pri hrach.. dedukujem ze systemovy disk pracuje a vtedy to nejak kolise.. hd tune neukazal ziaden problem.. disk sa tvari OK.. teploty ok :/ len ten hluk je trosku pocut pri aktivite disku.. :/ nieje to nic take sialene hlucne..ale rozculuje ma to... v pripade ze niekto take nieco zazil.. a vie mi potvrdit ze disk odchadza.. nebudem vahat.. kupim novy...uz ssd
PS-tuto zmenu som spozoroval pri vymene cpu.. zo sandy bridge i3 na haswell i3.. je mozne ze to robi predsa len chladic? :/
vdaka za akekolvek rady a nazory
// Spojený príspevok Pon 20.10.14 0:57takze problem bude asi v cpu chladici
spravil som malicky test... hw monitor.. a origin
po kliknuti na rozne hry.. sa otacky zvysovali o 200rpm..neviem naco to je tak nastavene...ale asi v biose nastavim na nejake konstatne otacky 1200rpm cca a bude pokoj.. PS-mam box chladic
ale doteraz som nikdy nemal stym problem..len akurat som sa docital ze haswell to ma nestastne vyriesene..ze vraj horsi box chladic dal...akokeby nebolo dost ze setrili na paste