Zdravím,
potreboval by som poradiť s týmto problémom.
Pred necelým rokom som si kúpil nový PC:
HP Pavilion 500-002ec
AMD AMD A10-57003,4 GHz
8,00GB Single-kanál DDR3 @ 798MHz
základná doska MSI 2AE0 (P0)
1 TB HDD
grafika 2048MB ATI AMD Radeon R7 200 Series
Problém je ten, že sa mi nejako nezdajú teploty CPU - bežný priemer okolo 50 - 60 C, pri grafickej záťaži aj okolo 80 C. Keďže je PC ešte v záruke, poslal som ho do servisu, zo servisu sa vrátil vraj ako opravený, no však hneď po štarte sú teploty opäť medzi 50 - 60 C. Písal som teda do servisu, akým mám problém, kde mi odpísali toto:
"Na zariadeni bola diagnostikovana vada VGA fan-u, z toho dôvodu bola menena VGA. Na zariadeni bola spravena profylaktika vratane vymeny termo pasty medzi CPU a chladicom. Namerane teploty su v norme, thermal junction pre dane CPU je niekde okolo 105°C
V pripade ze by sa zariadenie prehrievalo sa bude zavada prejavovat vypinanim zariadenia. Zariadenie bolo vyexpedovane ako plne funkcne bez funkcnej zavady."
To je síce fajn, počítač sa mi nevypína, ale mám čakať, kým sa začne? Nemôžu tieto teploty nejako poškodiť počítač? Občas sa mi pri vypínaní počítača stáva, že monitor zhasne, ale počítač ešte dobrú chvíľu svieti, raz sa mi už nevypol vôbec. Podobný problém je aj pri prechode PC zo spánku do pracovného režimu, počítač začne fungovať, ale monitor nenaskočí, musím stlačiť vypínač, až po druhom stlačení počítač opäť naskočí a dá sa s ním pracovať. Občas tiež pozorujem problémy aj pri zobrazovaní grafiky (červené štvorce na obrazovke), ale to len zriedkavo.
Samozrejme, bežné pokusy ako vyfúkať prach stlačeným vzduchom som urobil (tiež sa mi však nezdalo, že by bol počítač extra zaprášený), mám ho necelý rok.
V čom by mohol byť podľa vás problém? Resp. ako presvedčiť servis o tom, že mám problém?
Vďaka!