Ahojte,
prepacte, ak tu uz podobna tema je a zakladam tak duplicitnu, ale v ziadnej z tem nevidim odpovede, vidim len prvy prispevok a dalsie odpovede prazdne. To je asi prvy problem, s ktorym si neviem poradit, aj ked to nie je hlavny problem, koli ktoremu som sa registroval. Ak mi so zobrazovanim odpovedi viete pomoct, tak prosim sukromnu spravu, lebo tu naozaj nevidim okrem 1 prispevku v teme nic ine.
Teraz k moju problemu.
Kupil som si novy monitor Samsung P2270LHD, teda nie je novy, je od kamarata. Doma som ho zapojil pomocou HDMI-HDMI kabla a co sa nestalo. Obraz je strasny. Na vsetkom je prisilny cerveny odtien + obraz je ako by velmi preostrany, alebo ako by som to mal nazvat. Prihadzujem aj screenshot.
http://s23.postimg.org/suvt2jo7f/IMG_20150109_210220.jpgV pravo je moj stary monitor, AOC 2236Swa.
Graficka karta ktoru mam v PC je GIGABYTE HD7870 2GB (256) aktiv D H 2xmDP D5 (B)
Na grafickej karte mam porty 1x DVI, 1x HDMI, 2x mini display port
Tolko k hardwaru, teraz k rozvedeniu problemu.
Monitor AOC ma iba VGA konektor, takze som ho cez VGA/DVI redukciu pripojil do portu DVI na grafickej karte. Tento monitor ma obraz bezchybny.
Monitor Samsung som pripojil do HDMI portu a vyskytol sa vyssie zmieneny problem. Uvazoval som ci nie je problem s kablom HDMI a tak som vyskusal dalsie 3, no problem stale pretrvaval.
Nasledne som vyskusal monitor pripojit cez VGA port ktory ma do DVI na grafickej krate (cez spominanu redukciu) a obraz bol bezproblemovy.
Skusil som monitor pripojit pomocou HDMI-mini display port kabla, problem sa vratil, prilis cervene, rozostrene, prilis jasne atd.
Uvazoval som, ci nemohlo dojst k poskodeniu pri preprave - monitor som u kamarata zabalil do originalnej krabice aj s polystyrenom - u kamarata monitor fungoval bezproblemovo, v aute sa viezol asi 10 minut a doma som ho vybalil, nechal postat cca 20 minut a potom pripajal.
V ramci uvahy o poskodeni som monitor pripojil na notebook, opat cez HDMI-HDMI kabel a cuduj sa svete - obraz bol v poriadku.
Z tohto uvazujem, ze bude problem zrejme niekde v grafickej karte. Nie som si isty. Vyskusal som uz vsetko, od preinstalovania ovladaca, cez vsetky rozne nastavenia grafickej karty az po vsetky nastavenia monitora. Nic nepomohlo, jediny pripad, kedy je obraz z mojho PC v poriadku je cez VGA kabel.
Este jedna poznamka. Tento monitor Samsung ma aj TV tuner, takze som si k nemu zaobstaral aj interierovu antenu. Programy nasla bez problemov, kedze byvam na 7. poschodi ale opat, obraz je prilis cerveny.
Tento problem riesim uz tyzden. Prelistoval som uz neskutocne vela for a poradni, slovenskych, ceskych aj zahranicnych. Bohuzial, nikde som nenasiel riesenie problemu. Je mozne ze su porty na grafickej karte vadne? preco je potom ale obraz cerveny aj pri prepnuti na TV? Akurat na druhom PC bol obraz cez HDMI v poriadku, TV ale bola stale cervena a to som ju pripojil cez set top box, nie cez spominanu novu antenu.
Budem vam neskutocne vdacny ak sa najde niekto, kto ma s niecim podobnym skusenosti a dokaze mi poradit a pomoct. Vopred vam velmi pekne dakujem.