Ahoj, mám nie už najnovší notebook, zhruba o mesiac bude mať dva roky:
CPU: Intel i5 3230M 2.6 - 3.2GHz
GPU: nVidia GeForce GT740M 2GB DDR3
RAM: 8GB DDR3 (1600 MHz)
HDD: WD Blue 500GB, 5400RPM
Už dosť dlhú dobu som sa na ňom nehral, no včera som si nainštaloval CSko (GO), ktoré som kedysi hrával niekoľko hodín bez sebemenšieho problému. Keď som ho pustil, už po minútke dvoch, mi to začalo sekať/trhať hru, nevedel som prečo.. Čítal som po nete, že to môže byť spôsobené tým, že sa prehrieva notebook a tým sa throttluje CPU. Stiahol som si Rivatuner monitor a sledoval som teploty CPU/GPU + ich využitie. Zo začiatku bola teplota CPU okolo 80C +- a GPU bola okolo 75C. Hra mi bežala perfektne a plynule (okolo 130FPS). Po pár minútach sa teplota šplhala až na 90C, kde sa následne zastavila a nestúpala, kedy mi zrazu začala sekať úplne hra (záseky), padali mi FPSka a podobne. No zaujímavé je, že usage nebol veľký ani na CPU (60%) ani na GPU (40%) no teplota stúpala až na 90C, kedy mi to začalo sekať.
Teraz som ešte pozrel a "IDLE" teplotu CPU mám 68C a to len píšem tento topic.
Môže to byť spôsobené, že sa mi notebook prehrieva? Notebook som rozoberal len raz, a to len prvý kryt, kde som dokladal RAMku, ešte som ho komplet nerozoberal a nečistil. Čítal som aj, že môže pomôcť aj prepastovanie CPU a GPU. Stojí to teda za pokus?
Díky