Ahojte!
Mám už postaršiu dosku
MSI K9A2 Platinum (svojho času riadne delo a doteraz dobre slúži aj na hry s najlepším HW aký do nej ešte sedí, preto ju ešte nechcem meniť).
Má 4 RAM sloty, max podporu 8GB teda 2GB na slot.
Cca pred rokom som z druhej ruky kúpil kit
2x2GB Corsair Dominator DDR2 1066MHz (najlepšie aké doska podporuje), k 2x2GB kitu ktorý som tam už mal (nejaké Kingstony, priznám sa že neviem frekvenciu - hanba mi - ale tipujem tak 800MHz). Tie staršie ramky mi včera odišli, preto sa chystám dokúpiť další dvojkit.
A moja otázka znie:
- oplatí sa mi viac kúpiť 2x1GB takých istých Corsair Dominatorov aké tam už mám (na bazoši som ich našiel za dobrú cenu), teda to isté časovanie aj frekvencia, len by som mal dokopy iba 6GB
- alebo radšej mať dokopy 8GB ale ten ďalší kit už zrejme bude na nižšej frekvencii a skrátka už spolu asi nebudú tak dobre sedieť?
Čo pocítim viac na výkone? Práve som preinštaloval OS na nové SSD a mám aj pomerne výkonný pretaktovaný CPU a dobrú GPU, takže s doterajším výkonom zostavy som bol pomerne spokojný, s prihliadnutím na vek dosky, ktorá je bottleneck.
Počítač používam prevažne na web development, sem tam trošku Photoshop, hry (nie úplné AAA tituly ale hry ako SWTOR, HOTS, Cities: Skylines a potom jednoduché indie hry).
Ďakujem veľmi pekne za odpovede!