Ahojte,
celkom nedávno som si kúpil 4k monitor (Dell S2817q) - napojený cez mDP, keďže DP kábel mi neviem prečo nešiel (bez signálu). Chcel by som sa opýtať či amd r9 270 je schopná 4k, nemyslím čo sa týka hrania, ale vôbec to utiahnuť. Stáva sa mi že pri presúvaní okien sú rozmazané okraje, rovnako pri rýchlejších pohyboch vo videu / hre, okraje a ako keby trochu rozmažú do takej fialovo - zelenej farby, ako keď pritlačíte prst na monitor, niečo podobné. Ovládače karty som aktualizoval, bežím na win 10, 64 bit. Keď sa mrknem na pripojenie tak vidím 60 hz. Monitor mám napojený cez mDP kábel (originál priložený k monitoru), potom ešte kábel na napájanie.
Zostava: Win 10 pro 64-bit CPU: i5-3350P, 3,10GHz GPU: AMD R9 270 RAM: 8 GB DDR3 (799MHz) Motherboard: Asusterk computer inc. H61M-F (LGA1155) HDD: 465 GB Western Digital WDC (SATA) SSD: 256GB Crucial (WIN mám na SSD) Zdroj: 500w IBOX SL-8500BTX
Premýšľam či tie rozmazané okraje nie sú chybou karty / káblu / monitora alebo niečoho iného. Katru mám v pláne vymeniť o cca mesiac za gtx 1070 (ešte neviem ktorú) + 8gb ramiek (ešte neviem či nebude treba meniť procesor / zdroj / matičnu - alebo všetko dohromady) - rád si nechám poradiť aj ohľadom tohto.
Vopred ďakujem za Vaše odpovede.
|