Dostal sa mi do ruky Laptop Acer E 13 s W8 ktorý bol aktualizovaný na W10 a po aktualizácii nabiehala "modrá smrť". Windows 10 som naištaloval a zakázal som všetky aktualizácie (z osobných skúsenosti) všetko fungovalao ako malo. Po mesiaci mi bol vrátení s problémom,že nechcel nabehnúť W10 iba logo a točiacie sa kolečko a príprava na opravu. Všetko bez výsledku.Tak som chcel spustiť opravu a nepustilo ma. Keď ma pustilo do bootovania tak mi vypínalo všetky USBčka. Hral som sa v BIOSe s USB, Bootovaním atď no všetko bez výsledne stále to isté, prepínal som z UEFI na Legaci na naopak, stále to isté bootovanacie menu a nakoniec zakázané USB porty. Widnows 10 na USB (NTFS).
Tak som si povedal,že to skúsim v PC: - Widnows nenabehol ten istý problém ako s laptopom - Prepínal som medzi USB2 a UBS3 matuálne aj v biose žiadna zmena.
Stále po výbere bootovania, sa USBčka zakázali. Tak som si povedal,že skúsim cez môj disk s W10 nájsť disk ale nedovolilo mi nabootovať môj disk s W10 stále dávalo do popredia (aj keď som zakázal bootovanie z laptop disku) disk z Laptopu čo mi bolo čudné pretože môj W10 nenabehol pokial som úplne neodpojil disk z laptoptu. Môj disk M.2 crucial mx300. Odpájal som disky raz jeden raz druhý. - Na mojom išlo bootovanie disk v NTFS aj USB s W10 NTFS no druhý disk zakazoval USBčka aj po nastaveniach.
Nahodil som si UBUNTU z USB disku na mojom PC a daný HDD mi vôbec nenašlo ako keby ho ubuntu nerozoznalo ale keď som to isté urobil v laptope tak mi ho našlo a sformátoval (pred aj po formátovaní bol disk v NTFS) som disk so starým w10 a odrazu funguje všetko tak ako má aj bootovanie,žiadny zákaz USB atď.
Vie mi niekto vysvetliť čo bol za problém?
|