shiro píše:
Vymenis modem, no stale budes na ADSL. Tak to mas objednane u telekomu a taky signal ti pustaju. Preco si myslis, ze sa ti to zazracne preklopi na VDSL, ktore si neplatis? Nezmysel.
Miesto vymyslania konspiracii (rusenie od VDSL), s ktorymi aj tak neurobis nic, radsej volaj podporu telekomu a nech riesia.
Myslim si ze jedna DSL karta v telekome nepodporuje len jednu dvojlinkuu ale viacej ( 10-100 ? ) dvojliniek a tieto karty menili pred niekolkymi rokmi na VDSL technologiu koli tomu aby na lepsich/kratsich kabloch vedeli predavat vaic Mbps ( 15,30,50,80 Mbps )
Ale kedze si to len myslim tak je to vlastne presne to na co sa pytam.
S telekomom sa vadim uz niekolko mesiacov a stale mi tvrdia ze si mam vymenit router ze mi vypadky sposobuje zly router a ponukli mi dokonca aj prenajom routra za 0,5 Euro mesacne. Uz som aj pristupil na to ze si ho od nich prenajmem len koli tomu aby sa nemohli vyhovarat kde je problem ale potom sa linka ustabilizovala a na moju naslednu ochotu na prenajom uz vobec nereagovali. Zatial predpokladam ze po niekolkych tyzdnoch poruchu naozaj odstranili.