Vsetko zalezi od tvojich poziadaviek. WooCommerce je fajn pre male e-shopy, firmy, ktore chcu svoj e-shop rozbehnut rychlo a lacno. Vies si tam nainstalovat plno pluginov a ked nejaky plugin nenajdes, pravdepodobne si vies najst na nete kod, ktory len placnes do functions.php. WP ale nie je primarne postaveny na prevadzku e-shopu, WP je blog CMS, co moze byt problem, ked sa ti tvoj e-shop bude rozrastat. Nakolko je to WordPress, casom sa jeho DB moze zasrat a bude pomalsi. Taktiez z mojich skusenosti si raz za cas WordPress vyzaduje udrzbu, pretoze sa stanu veci ako to, ze Ti prestane fungovat formular alebo sa nieco pokazi novym updatom WP core/pluginom.
Prestashop je na druhej strane uz CMS cisto stavany na prevadzku e-shopu a taktiez ma dost vela modulov, ktore si mozes nainstalovat. Osobne mam skusenost s Prestashopom, ktory bezi na zdielanom hostingu od WY a ma cez 20000 produktov, bezi v pohode. Toto CMS je urcene pre vacsie eshopy.
Osobne kebyze si mam vybrat, jednoznacne si vyberem prestashop, pretoze mi to pride viac profesionalnejsie ako WordPress. WordPress je podla mna vhodny na nejake firemne stranky, blog, ale nie moc na eshop.
|