Zdravím, nedávno sa mi podarilo uchmatnúť RTX 2060S, a chcel by som sa poradiť o nejaký build okolo toho (do 500-600e bez grafiky, čize dokopy by to vyšlo okolo 1000-1100eur)
Pc bude slúžiť výhradne iba na hry, hlavne FPS hry ako CSGO, LOL, Warzone, ale samozrejme chcem na to zahrať aj hry náročnejšie na grafiku ako Witcher 3, Forza 4 apod...
Čo sa týka výkonu, predpokladám 1080p rozlíšenie, framerate pri CSGO okolo 200-300, podobne aj pri LOL, a zvyšné RPG hry ako vyššie spomínaný Witcher ak bude 60+ FPS budem úplne spokojný (ale to asi nebude problém)
https://pcpartpicker.com/list/Q2smy4Na tomto linku je len taký orientačný build, s tým že tu potrebujem od vás poradiť ohľadom procesoru. Veľa ľudí páruje 2060S s Ryzen 5 3600 ale já by som osobne šiel radšej do i5, napríklad i5 9400F, avšak i5 9600K je len o 30e drahšia a myslím si že ponúka väčší výkon, čiže skôr sa prikláňam k nej (ale tu moje znalosti končia lebo trebárs 10600K je za rovnakú cenu ako 9600K ale mám taký pocit že ľudia sa aj tak radšej prikláňajú k 9tej generácii, neviem prečo)
Materská doska, SSDčko, zdroj, RAMka (3200 alebo 3600MHz?) nemám moc informácii o týchto komponentoch, čo s čím "pasuje" a pod.
Ceny na linku sú len orientačné!
Ďakujem za vaše rady.