Zdravim.
Tak niekedy teraz pred Vianocami a mozno zaciatkom dalsieho roka planujem kupit takmer cely pocitac novy. Nieco uz mam aj povyberane a rad by som poznal nazory ludi, ktori sa v tomto velmi dobre vyznaju. Pocitac by mal sluzit na hry, vysoky vykon v 3D aplikaciach, praca s videom a zvukom a popripade aj praca s 2D grafikou. Rozpocet mam 1 100 € ale nemusite sa vsetci snazit vytvorit zostavu ktora bude stat presne 1 100 €. Vyberajte z obchodov pcmania.sk alebo alza.sk alebo ak poznate nejaky iny kvalitny online shop s vypoctovou technikou tak mozte aj z inych. Kupovat planujem procesor,chladic na procesor , pamate RAM, zakladnu dosku, graficku kartu a monitor. Taktovat sa nechystam.
Takze zatial som si povyberal tieto komponenty:
Zakladna doska: ASUS P7P55D alebo MSI P55-GD65
Procesor: Intel Core i7 860
Chladic na procesor: ArcticCooling Freezer Pro r2 alebo sem hodte nejaky iny, ktory by nemal problemy v pohode tichucko uchladit 95W TPD aj v letnych horucich dnoch ale hlucnost nehra velku rolu ale nechcem zasa nejaky prudovy motor
Pamate RAM: Kingston DDR3 1600MHz HyperX 2x2 GB popripade 4x2 GB s HyperX chladicom
Graficka karta: tu sa neviem rozhodnut ci pockat na prve testy novej generacie od nVidie alebo kupit kartu novej generacie od AMD
Monitor: ASUS VH222D 22" Full HD
Som zvedavy na vase nazory a rady a velmi rad ich uvitam a aj potrebujem s niektorymi komponentami este poradit ako ste si iste vsimli vyssie. Cakam na vase odpovede navrhy pripomienky atd.