Tento problém sa vyskytuje väčšinou vtedy, ak chceš pristúpiť k nastaveniam z inej IPčky ako Ti pridelil pri poslednom nastavení. Príklad. Tetnto router sa nastavuje cez 192.168.1.254. Prvý krát to zadáš do prehliadača a nastavuješ veci. On pridelí tvojmu PC čku nejakú IP adresu. napr. 192.168.1.1 a zapamatá si, že s tejto IP adresy sa robili nastavenia a prednastaví si ju ako predvolenú IP. Potom z nejakého dôvodu (prepichneš LAN kábel inde, alebo pôvodná pridelená IP sa rezervuje na niečo iné) a pristúpiš k nastaveniam z inej IP adresy. Vtedy je najjednoduchšie resetnúť router (nestačí vytiahnuť zo zásuvky, nastavoval som už veľa routrov a raz mi pomohlo len to. že som ho najskôr vypol zo zásuvky, držal som stlačené tlačítko Reset a za stáleho držania som ho pichol do zásuvky a stále držal reset, až lým nenabehli kontrolky, potom som pustil reset, zasvietil WAN a bol resetnutý, dovtedy za toho oného niea nie ho resetnúť...) Ale aj keď Ti to nepomôže a nebude reagovať, dá sa v PC čku nastaviť, aby neprideloval IP adresy automaticky a postupne tam vpisovať konkrétne adresy počítača. Väčšina routrou začína na 192.168.1.2 a končí 192.168.1.254. neviem prečo je to tu naopak, ale či už začneš odtiaľ alebo odtiaľ máš na to 253 pokusov...A čo Ti cez IPconfig všetko ukazuje ? akú pridelil tvojmu PCčku,...dobré je zapísať si to pri prvom vstupe do nastavení..
_________________ ASUS M51TR, 4GB RAM, 320 HDD, ATI Radeon 3400, Vista HP 32 bit |