AVG nepoznam nove verzie.. odstavil som ho davnejsie.. ale s ESETom (mal som ESS3, NOD32 nema podla mna vyznam kedze nema firewall) mam vlastne skusenosti ze ta neochrani len pred virusmi ale aj pred vselicim inym... falosne poplachy na dennom poriadku.., pre laika zlozite nastavenie.., firewall mi defaultne blokoval niektore potrebne aplikacie a pol hodinu som hladal sposob ako ich odblokovat.., teraz ficim uz rok bez AV a nemam problem.. mam dokonca dojem ze viac virov som chytal ked som mal antivirus ako teraz
podla mna to bude tymi falosnymi poplachmi, ktorych som dostaval dost vela (heuristicky nalez.. pravdepodobne virus atd
) a ked som chytil taky vir ze mi totalne odstavil komp (tiez nevyriesene.. proste windows nechcel nastartovat, hw bol komplet v poriadku, reinstall pomohol), alebo internet (dodnes nevyriesene ale som si 100% isty ze islo o vir lebo reinstall windowsu pomohol
)alebo zaplnil hdd temp subormi tak mi ani NODka ani AVG, ani avast nepomohli (mizlo mi miesto na disku.. za 2 hodiny sa znizilo na 0B, preskenoval som komp avastom ktory som vtedy mal -> nic, nainst. avg -> nic, nod -> nic, este daky virus scanner som pouzil -> nic, nakoniec som to odstranil manualne.. stacilo z registru vymazat vsetky stopy po tom vire (mal autostart asi na 3 miestach + nejake dalsie reg kluce)
nechcem ta odhovarat od AV-cka.. len ti hovorim moje vlastne skusenosti s AVG a ESET-om.. teraz by som uz nikdy v zivote nezaplatil peniaze za antivirovy software ktory neplni svoj ucel.. alebo plni aj ucely ktore plnit nema.. ked uz nieco chces.. vezmi ten security essentials.. predsa len windows firewall si programy dokazu na povolenie pri instalacii odblokovat sami a nie su s tym problemy aspon
alebo sa riad tym cim sa riadim ja: najbezpecnejsia ochrana pocitaca je clovek.. ked nepouzivas pochybne programy.. nelezes na pochybne stranky atd. tak mas velmi malu sancu ze niekedy nejaky virus chytis