Zdravím, nevedeli by ste mi pomôcť s potenciometrami ? ... chcem kúpiť potenciometre medzi zosilovač a reproduktory... na zosilovač 2x300W 4ohm mám zapojené 4 repro 2 výšky 2x80W 8ohm a 2 sub. 2x350W 4ohm (sú to všetko max. výkony nie RMS) a medzi každý reprák by som chcel dať potenciometer hneď za zosilovač ... len neviem akú hodnotu by mal mať ten potenciometer počíta sa to nejako alebo v tom nieje rozdiel ???
A je rozdiel keď dám zosilovač 4ohm na 8ohm repráky ??? sú to výšky ... lebo niekedy sa mi stane že keď pridám zvuk dosť nahlas tak odrazu stíchnu a hrajú úplne potichu možno to je preťaženie a možno nie
to chceš nato, aby si mohol ovládať hlasitosť každého reproduktora zvlášť? To nie len tak jednoducho, ak tam dáš potenciometer, môže klesnúť prahový prúd a nebude ti hrať vobec
Ale súdiac podľa debility autora (keď pridám zvuk dosť nahlas tak odrazu stíchnu a hrajú úplne potichu), tu ani potenciometer nepomôže. Taký vzor 42 by pomohol...
Dobre no, pravdu maš... ale je to jedno, aj keby tam dal hneď trimer s logaritmickým regulovaním. Je to hovňačina, ktorá buď nebude fungovať, alebo bude fungovať až príliš...