Podľa mňa to CPU rozhodne nebude, a hráš na 1440p, takže už začínaš zabrdať do kategórii rozlišenii kde môžeš "zaprahnuť" svoju GPU i za o dosť slabší procesor a vždy budeš mať bottleneck na GPU.
To bude skôr diskom, na Intely som osobne moc chvály nepočul (nech každý posúdi podľa svojich skusenosti), a QLC akožto Quad Level je už dosť pomalá technológia, keďže jedna bunka uchováva až 4 bity, a trpí na to aj výdrž. Preto sú tie staré Single Level SSD stále drahé, sú rýchle a vydržia veľa. Skús znižovať detaily, robí to iba pri zapnutom OBSku resp. inom nástroji na streamovanie? Ťahaš stream na procesore? ak áno tak to môže byť tým, streamovať na CPU je dosť náročné pre samotný procesor, na to občas nevystačí ani i9/Ryzen9, GPU na to má samostatný čip resp. všeobecne HW, hoď stream na GPU a malo by to odľahčiť procesor a zistíš či to bude ním, ale čisto teoreticky by nemalo.
Disk swappuje skoro určite, ak aj je miesto v pamäti, niektoré programy radi preferujú swap namiesto RAM, jediné čo mi napadá je to, že DL2 ako jedna z "next-gen" hier určite loaduje nonstop dosť veľké množstvo dát, a ten disk 660p mi nepríde úplne ako nejaký zázrak, 49$, QLC, 1500MB/s na NVMe disk? - Na "svaly" Intelu v iných oblastiach dosť chabé. Pre istotu som ani nenašiel na Intel stránke nič o tom akú Cache pamäť ten disk vôbec má, a ak aj vôbec má DRAM cache (funkčnosťou a aj rýchlosťou dosť podobné ako RAM), tak pravdepodobne dosť malú na to, že nejakú chvíľu to disk zvláda, cache plná = rýchlosti čítania/zápisu padnú na úroveň HDD, pri lacných diskoch ešte aj pod úroveň HDD
Prebehni si disk nejakým benchmarkom, CrystalDiskMark, i CrystalDiskInfo, pozri SMART a zmeraj rýchlosti či sa to aspoň podobá na papierové údaje, pri kopírovaní veľkého množstva dát nepadajú nejak extrémne rýchlosti?
_________________ PC: CPU: Ryzen 5 3600 @Stock | CPUC: Arctic Freezer 34 eSports Duo | MOB: Aorus B450 M | RAM: HyperX Predator 2x8GB 3200MHz | GPU: Gainward RTX2060 Ghost (undervolt) | SSD: XPG 8200 Pro 512GB | HDD: WD Caviar Blue 1TB | PSU: Seasonic Focus+ 650W | CASE: MSI Vampiric 010M Vivebook 15 Pro: CPU: i5 12500H | RAM: 16GB LPDDR5 | GPU: RTX 3050 50W | SSD: Micron 512GB |