Dobry den ,
kamaratka sa na mna obratila s pomocou ohladom vyberu PC zostavy ktory potrebuje hlavne k studiu . Jedna sa o pracovanie v programoch : Adobe CC, hlavne After Effects, Photoshop, Premiere (strihanie 4k), nuke,.. A obcas nejaka ta hra
Nakolko som este neskladal pc zostavu pre niekoho s takymi poziadavkami preto sa obracam na vas . Cenovy strop : 1600 Eur .
Potrebujem poradit hlavne okolo troch komponentov
1. Procesor . Najviac uvazujem nad i7-4790k ale sledujem ze su k dispozicii aj 6jadrove I7-cky aj nejake tie xeony . Co bude lepsie ?
2. Grafika . Tuna najviac neviem podla coho pozerat a vyberat . V mojich predbeznych predstavach zosatvy tam na grafiku vychadza okolo 600 eur (za predpokladu ze by sme tam dali tu 4790k ) co predstavuje nejaku 980Gtx alebo sa pozriet po nejakych tych specialnych Quatro a podobne ?
3. RAM . Tuna tiez mi kazdy povedal nieco ine . Ja som konkretne uvazoval nad CMZ8GX3M2A1866C9 . ALe bude 8 gb stacit ?
Samozrejme v zostavu uz pocitam s lepsim chladenim , velkou bednou s par vetrakmi , kvalitnym Seasonic zdrojom aj s nejakou rezervou .
Dakujem za odpoved