Ahojte, tak včera som musel zmeniť operačné systémy a to konkrétne z Xp profesional SP3 32bit na Vistu 2008 32bit tuším.
Dôvod zmeny OS bol ten,že sestre sa nejako podarilo zmazať nejaké zložky z windowsu a ten nechcel po reštarte počítača nabehnúť. Kedže už nemám, resp. nieje funkčné install cd XP rozhodol som sa prejsť na vistu. V tomto zatiaľ problém nieje. Tak som sa pustil do reinstalu, všetko šlo v pohode.
Defragmentáciu HDD som nedával, lebo mám na nom dôležité veci, o ktoré som nechcel prísť, tak som nainštaloval Vistu, všetko v poriadku skončilo, tak som spustil novy OS(vistu), nainštaloval ovládače a chcel som zmazať zložku WindowsOLD, ktorý ostal. No narazil som na problém. Zmazať mi ju nedovolí a nedovolí mi to ju otvoriť. Takto podobne obstala zložka Program Files a ešte nejaké drobnosti, ktoré majú dokopy niečo cez 25GB. Zložky ako hudba,obrázky,videá z predchádzajúceho windowsu sú v poriadku, čiže to nieje problém. Konečne sa chcem dopracovať k problému, čiže ide mi o to či sa nedá nejakým programom nedajú zmazať hore menované zložky, lebo 25GB je na mojom 320GB HDD dosť a zavadzia mi to tam. Defragmentácia neprichádza zatiaľ k úvahe, lebo mám tam cez 120GB dôležitých vecí, ktoré momentálne nemám kde zálohovať.
Prípadne poradte ako mám riešiť tento problém, ja som rozmýšľal o zakúpení dalšieho HDD, zálohovaní dát ktoré potrebujem a tak defragmentáciu disku?
btw. chcem sa spýtať, dôvod prečo nejdú zmazať tie zložky ( windowsold,program files) môže byť ten že na Windows XP účte som mal heslo a sú " chránené "????
Vopred Ďakujem za rady a prípadnú pomoc.