Ved pomocou toho odkazu co si pisal si na tej stranke prevezmes premennu z pola get, cize $_GET['a']. A pokial chces k nej hned pristupovat ako $a tak pozijes funkciu extract na zaciatku scriptu pre pole get cize extract($_GET).
Extract, vyborna rada, obzvlast s predvolenou hodnotou druheho argumentu EXTR_OVERWRITE. Je ti jasne, ze tak dovoli prepisanie hodnoty akejkolvek premennej?
stenly, pouzivaj spominane $_GET['a'].
Tak ako si to opisal sa k premennej dostanem. Potreboval by som to vsak bez toho extract($_GET).
Preinstaloval som PHP. Na starsej verzii ktoru som mal predtym mi to fungovalo bez extract($_GET), teraz nie, takze predpokladam ze to treba nastavit niekde v PHP.
To je moja otazka ako to nastavit aby fungoval pristup k premennej priamo.
stenly, zvykni si písať kód tak, že k premenným z adresy pristupuješ cez $_GET. Je to štandardný postup a iný nemusí všade fungovať. Veď to vidíš sám. Navyše tento je prehľadnejší a bezpečnejší.
extract() mozno nieje bezpecne, ale je to to, co hlada. Podla mna lepsie nez register_globals. A moze si to kludne osetrit ak bude pred tym kontrolovat pole $_GET. Ale samozrejme ze je lepsie $_GET['a']. A ked sa pozres na premennu hned vidis z kadial pochadza.