Ahoj, kúpil som si prednedávnom notebook značky Packard Bell EasyNote TS11HR.
Tento notebook som kúpil od ruky cez nemenovaný inzertný portál, po spustení notebooku a následnej inštalácií hier / aplikácii som zistil, že notebook sa strašne prehrieva. Až tak, že sa sám vypne. Samozrejme ihneď som kontaktoval osobu, ktorá mi notebook predala, a pýtal som sa, kedy bol notebook naposledy čistený.
Keďže notebook má "vraj" 2 a pol roka (CCA), tak ma odpoveď zarazila. Dozvedel som sa, že notebook nebol nikdy predtým čistený (Od prachu a pod.).
Tým pádom som sa zameral na prehrievanie ako také, skúsil som ho "podomácky" vyčistiť štandartne vysávačom
opatrne cez prieduch tepla a ventilátora.
Niečo málo to pomohlo... No pri väčšom zaťažení môj problém pretrváva. Kúpil som teda chladiacu podložku no výsledok takmer nebadateľný...
Ďalej som siahol na aplikáciu Speedfan, aby som vedel sledovať teploty, zistil som však, že v aplikácii nemôžem nijako upravovať otáčky ventilátora, dokonca mi ho tam ani nezobrazuje... Pozrel som teda BIOS tiež nič.
Všimol som si, že ventilátor štandartne ide (asi) pri nízkych otáčkach, a až keď sa mi vypne notebook (v dôsledku prehriatia) sa mi tieto otáčky spustia na maximum. Ja by som potreboval, aby takto fungovali stále.. resp. aby sa zvyšovali pri vyšších teplotách pri ešte zapnutom notebooku... Nie až keď sa vypne.
Takže moja otázka znie, ako to môžem docieliť ?
A za ďalšie... všimol som si, že keď sa mi tak veľmi zahreje notebook, väčšinou mi prestanú niektoré tlačítka na klávesnici reagovať správne, niekedy sa stlačia viacnásobne než som reálne stlačil, a niekedy vôbec nereagujú.. tento problém sa vyrieši až schladením notebooku, alebo jeho reštartovaním... Je to podľa vás normálne ? Mám očakávať, že sa mi klávesnica týmto spôsobom pokazí ?
V dohľadnej dobe chcem navštíviť nejaký PC servis, kvôli kompletnému prečisteniu a prepastovaniu notebooku, zatiaľ však len hľadám ten správny servis, za nejakú normálnu cenu.
Ďakujem za všetky vaše návrhy, komentáre a prajem pekný zvyšok dňa.