Žiaľ, ProduKey od Nirsoftu nenačíta správne licenčné číslo pre Office 2013 a novší ... Funguje to korektne iba s 2007 (možno aj 2010 - ale s tým som to neskúšal) a staršími ...
Moja skúsenosť :
Taktiež mám legálny Office 2016 Profesional Plus (našťastie s kľúčom), no skúšal som zo zaujímavosti niekoľko takýchto nástrojov na zistenie produktových kľúčov a zatiaľ som nenašiel ani jeden SW, ktorý by správne detekoval môj product key pri Office 2016 ... Buď mi vypíše falošný kľúč alebo iba posledných 5 znakov. (skúšal som pár nástrojov vrátane klasiky "produkey" z tejto stránky :
https://www.lifewire.com/free-product-key-finder-programs-2625119 )
Taktiež nepomohlo ani keď som balík Office 2016 prepojil so svojim MS kontom - Asi rok dozadu som robil reinštall Windowsu na mojom PC, po opätovnej inštalácií Officu mi ponúklo (okrem zadania produkt key) aj možnosť aktivácie cez MS konto - pamätám si, že to nefungovalo, skončilo to s chybovou hláškou, že k môjmu MS kontu sa neviaže licencia pre môj Office (samozrejme pred reinštallom som mal Office 2016 prepojený s MS kontom) ... Po prihlásení do webového rozhrania MS konta nikde na dashboard nevidím, že vlastním MS Office 2016 (ponúklo mi iba predplatné na Office 365)... Tak som napokon musel svoj office prihlásiť licenčným kľúčom.
Ja mám ale verziu Profesional Plus s kľúčom .. U teba je situácia iná : Ty budeš mať skôr verziu Home / Home&Students predpokladám a tú zrejme bez kľúča / resp. s iným spôsobom aktivácie...
Keďže hovoríš, že si k Officu 2016 nedostal kľúč
a plná verzia Office 2016 bola už predinštalovaná, čo sa mi nechce veriť, tak tam aktivácia cez MS konto fungovať môže / nemusí (ak ho máš teraz prepojený s MS kontom) ..
Taktiež po obnovení OS z recovery partície (ak ju máš a ak nebudeš robiť čistú inštaláciu OS) by ten Office už mohol byť nainštalovaný / aktivovaný... (vychádzam z toho, že plná verzia Office už bola predinštalovaná v NTB, čo mi príde dosť neobvyklé .. väčšinou tam výrobcovia predinštalujú maximálne nejakú trial verziu .. )
Ak nechceš nič riskovať a naozaj sa teda jedná o plnú (nie trial) verziu Office 2016 (nie o predplatné Office 365 - tam sa naozaj stačí len prihlásiť MS kontom) a máš to legálne, ideálne bude keď zavoláš na linku Microsoftu a oni už na základne ID produktu by ti relatívne mohli pomôcť ... 0850 111 300 resp. +421 259 295 888 (linka je spoplatnená a skúsenosť ohľadom Office s ňou nemám)
Ešte pred zavolaním môžeš poštudovať tu (možno niektorý z vypísaných spôsobov bude u teba funkčný) :
https://support.microsoft.com/sk-sk/office/stiahnutie-a-in%C5%A1tal%C3%A1cia-alebo-prein%C5%A1talovanie-bal%C3%ADkov-office-2016-alebo-office-2013-7c695b06-6d1a-4917-809c-98ce43f86479Eventuálne ešte stojí za zváženie opraviť OS (nie reinštall).