Aha, takže tebe ide komunikácia nejak takto?
App1: Init Kinect, Send/Read data, Close connection
App2: Init Kinect, Send/Read data, Close connection
App3: Init Kinect, Send/Read data, Close connection
atď.
Púšťanie k slovu som myslel tak, že by si mal napríklad nejaký mikrokontrolér s FTDI, ktorý by si pripojil na USB a z aplikácií posielal požiadavky na Kinect. A ten by sa trebárs mohol starať aj o jeho inicializáciu pri prepnutí kontextu (v tomto prípade teda aplikácie)
Softwareové riešenie mi napadne zdieľaná pamäť, ale to nie je veľmi komfortné. Príp. sa môžeš z tých 5 aplikácií dorozumievať s nejakou šiestou cez sockety, ktorej by si ale hovoril len "v tomto súbore máš pripravené dáta, pošli ich a pošli mi odpoveď", alebo "tuto do tohoto súboru mi pošli dáta a povedz, keď tam budú"
Ak to budú realtime streamy, tak cez súbory by sa to dalo nejak poriešiť, ale tam by som už keď tak aspoň tie riadiace signály vtrepal do zdieľanej pamäte. Alebo niečoho rýchlejšieho ako sockety, len ma nič teraz nenapadá.
Prečo by ale nemohli byť v jednej aplikácií? Príp. môžeš každú upraviť tak, aby sa dalo ovládať všetko potrebné cez parametre v príkazovom riadku/termináli a v tej šiestej robiť niečo ako "spusti App1 -parametre" a ono to niečo urobí.
Neviem, či nepíšem bludy, neviem si poriadne predstaviť, čo s tým chceš robiť