Zdravim,
mam taký starý pc (Pentium MMX 166 Mhz, 64 MB ram, 4MB vga) na ktorom mi beží operačný system windows 98 se, nuž a na tomto pc mám nejaké dáta ktoré som tam naniesol disketami (zhruba 200 mb).
Nuž a teraz by som to potreboval dostať von, ibaže v tom je problém. Na novom PC a ani na laptope nemám disketovú mechaniku. Na starom PC nie je ani žiadny ethernetový konektor a doma mám zavedenú wifi čiže cesta cez sieť tu nie je.
Tento problém som sa rozhodol riešiť zakúpením takéhoto zariadenia
http://www.alza.sk/axago-pcic-10-d283821.htm. Ale neviem či bude na starom PC fungovať, viem že na doske konektory PCI má ale netuším v akej verzii. Chcem sa teda spýtať že či je rozhranie PCI spätne kompatibilné tak ako napríklad USB (USB 3.0 klúč funguje aj v slote USB 1.0 len pomalšie). Resp. žeči by ste neporadili lepšiu cestu prenosu tých dát aj keď si myslím že táto je najpriechodnejšia a aj najlacnejšia. Chcel by som si to spraviť sám a preto sa na servis obracať nechcem. Inštalácii iného OS sa nebráním, fakt len potrebujem preniesť tie dáta. Preniesť disk do nového PC nemôžem lebo je ešte v záruke.
Ďakujem za rady.