Potreboval by som poradiť že akým najjednoduchším spôsobom je možné spojiť dva počítače. Mám doma wifi sieť na obidvoch počítačoch mám windows 7 a potrebujem premiestniť súbory z jedného počítača na druhý cez sieť. Mám aj kábel a ani za svet nemôžem sprevádzkovať zdielanie súborov. Keď dám diagnostikovať sieť tak mi to napíše chybu Lokálne pripojenie nemá platnú konfiguráciu protokolu IP. A keď dám Počítač a sieť tak tam zobrazí zdielané súbory len toho dotyčného jedného počítača a nie aj druhého .... fakt neviem už som skúšal asi všetko
Pripoj obidva PC na tvoju WiFi sieť a skontroluj, či majú rovnakú Pracovnú skupinu. Tak isto by malo ísť o typ "Domáca sieť" (možno zmeniť Ovládací panel » Sieť a Internet » Centrum sietí » Zobrazenie aktívnych sietí a pod tvojou sieťou klikni na jej typ a vyber Domáca Sieť, ak už taký typ nemá)
na obidvoch notebookoch mám nastavenú domácu sieť a stále keď si zobrazím subory ktoré zdieľa tam zobrazí len súbory z počítača ktorý práve používam ale z toho druhého tam tie súbory nevidím ....
počkaj Qpkqkma najprv jedno potom druhé ... keď otvorím sieť tak vidím len ten daný počítač na ktorom to pozerám nevidím tam ten druhý ktorý potrebujem a na druhom to isté .... ak ma chápeš ...
Chápem ...
Skontroluj tú pracovnú skupinu (klik pravým na Počítač » v časti Nastavenie počítača, domény a pracovnej skupiny) a skontroluj tiež Ovládací panel » Sieť a Internet » Domáca skupina » Zmeniť rozšírené nastavenia zdieľania » rozbal Domov alebo práca » a pozri (resp. vyber) možnosť Zapnúť zisťovanie siete (na oboch PC samozrejme)
myslím že už som na to kápnul .... neviem či to bolo tým ale na obidvoch notebookoch boli rovnaké názvy počítača a keď som to na jednom zmenil už sa tam objavili v sieti obidva taká banalita a čo to porobí .... ďakujem za pomoc ....