Caw bratia...
mam reproduktory 5.1 (analogove teda ze sa pripajaju 6 chinch koncovkami resp. redukcia na 3,5mm jack - aspon myslim ze sa to analogove vola )
v telke mam stereo vystup (stereo nechcem)
a mam tam este aj opticky audio vystup.... da sa tento vystup prepojit s 5.1 existuje niejaka redukcia alebo musim si kupit na prepojenie niejake hifi
ak ti z telky ide stereo, bez pouzitia receivera z toho 6 kanalovy zvuk nedostanes
maximalne mozes pripojit predne + subwoofer ak ma vlastny zosilnovac a vyhybku
no ja som rozmyslal nejako prepojit cez to optical audio out.... ci existuje nejake redukcia... lebo da sa to pokial si zakupim nejake hifi alebo domace kino (tie ktore optical audio in obsahuju) a na tie nasledovne napojit 5.1 avsak to je len moja teoria ktora nie je potvrdena avsak ani nebude realizovana je to drahe na mna....
no na externom hardisku mam filmy ktore pozeram na telke..... na tom obrazku chyba usb... avsak nic viac tam nechyba....
Naposledy upravil Buici dňa 14.08.2011 23:45, celkovo upravené 1
lenze neviem ci ti prepojenie cez optiku pomoze ak tam televizor zakoduje len stereo signal
redukcie (ci skor konvertor) som uz videl no ako to bude s funkcnostou a kvalitou zvuku, tazko povedat
dik za ochotu ja som to prave pochopil...
pri tychto reproduktorov mozem dosiahnut len stereo.... ak by som chcel 5.1 zvuk tak musim mat zariadenie ktore ma digital audio vstup co tieto reproduktory nemaju.....
tak znova
televizor nema 5.1 vystup (odkial by ho vzal?) takze jedine co mozes zapojit do 2-ch input pravy a lavy kanal
takze aj keby mal subwoofer (domace kino) opticky vstup ti to nepomoze lebo v tom jednom optickom kabli mas zakodovane len dva kanaly (v tvojom pripade) aby si mal 5.1 zvuk musel by si mat napriklad DVD prehravac ktory ma 6 kanalovy vystup a keby zaroven mal usb vstup...by si mohol tie filmy priamo cez dvd prehravat - obraz do telky napriklad cez HDMI a zvuk cez 6ch vystup rovno do repra ibaze to by tie filmy museli byt originalne (alebo aspon ripnute originaly) aby mali v sebe aj tie zvysne efektove kanaly ktore by dvdcko resp. repro dokazalo dekodovat
poradi mi niekto ako mam pripojit repro k tv.repraky su znacky logitech 5.1 mam aj rozdvojku a mozem pripojit tv na opticky kabel aj ta rozdvojka ma na pripojenie na opticky kabel.tv ma aj dvd pojde to tak ?