Zdravim, ja viem ze tam je trocha dlhy "nadpis" ale neviem ako inak:)
A teraz k problemu:
Mam klasicke desktop PC s obycajnou sietovou kartou, chello, a teraz najnovsie notebook s moznostou pristupu k WiFi...
Niekde com cital ze nieje problem prepojit PC, notebook cez WiFi router pricom PC nebude vyzadovat acces point pokial ma v sebe router zabudovany LAN switch.
Takze som kupil router GigasetSE361WLAN od Siemensu. Ale, prvy problem bol uz v tom ze ked som pripojil kablovy modem do WAN portu tak sa vobec nevedel na internet dostat a to ani po rucnom nastaveni MAC adresy priamo operatorom UPC.
Potom som teda skusil modem pripojit do obycajneho LAN portu kde to uz slo v poriadku.
Ale stale je problem ten ze mozem pripojit do dalsieho LAN portu desktop PC, ale ked sa do WiFi siete pripojim s notebookom(WAN port stale prazdny) tak mi na notebooku internet nejde) a ked do routera nepripojim PC, tzn je do LAN portu pripojeny iba modem a s notebookom sa pripojim do WiFi siete tak ide net len na nom a s PC sa tam nemam ako dostat:(
PC a notebook sa ako bonus NIKDY nevidia:( A este jedna vec, ked dostanem na nejake zariadenie pridelenu IP od UPC a teda sa mozem dostat na net tak potom sa neppripojim na konfiguracne menu routera cez povodnu adresu ktora bola 192.168.2.1/.
Potreboval bych poradit ako z toho von, popripade ako a kde nakonfigurovat siet tak aby sa PC videli, a mohli oboje zaroven pristupovat na net.
Uff snad je to pochopitelne napisane a dakujem za odpoved
|