Zdravim, chcel by som pretaktovat svoje pc ale nikdy som to nerobil. Nasiel som nejake anglicke stranky ale radsej to chcem mat po slovensky a zrozumitelne . Moja doska Gigabyte P55A-UD4, procesor Intel Core i5-760 LGA 115, 6gb ram. Dakujem za pomoc
Ak nemas absolutne ziadne ponatie o zakladnych velicinach tak ti to neodporucam robit. Najskor nastuduj nejake clanky o taktovani, da sa ich najst kvantum aj v slovencine/cestine. Kazdopadne taktovat tieto novsie core ix procesory nieje ziadna veda, teraz nechem trepnut hlupost lebo intel core ix procak nemam a ani som nemal teda som to ani nejak nestudoval ale myslim, ze by to malo ist len upravou nasobica a BCLK, no radsej si to over/pockaj na odpoved cloveka co to robil. Tiez bude zrejme treba vypnut turbo boost. Chod postupne po mensich krokoch a po kazdom navyseni sprav zatozavy test v OCCT, mal by si sa ale dost vcelku dost vysoko aj bez navysovania voltaze. Tiez dufam, ze mas na tom procesore nejaky lepsi chladic. Na zaver ti este poviem, ze pokial nepocitujes nedostatok vykonu v programoch/hrach tak netaktuj. Zbytocne si zvacsis teploty a hluk.
ja som nakoniec nasiel na nete od nejakeho typka presne na moju sadu toto: vypnut turboboost a nastavit BCLK na hodnotu 157. Toto som urobil a Save a uz pise vykon tych 3.3 a teplota v klude 30 pri hrach 40 tak je to asi dobre. Dasa to este viac ?
_________________ book: HP Probook 470 G0, cpu: i5-3230M, gpu: intel HD 4000 + amd HD 8750m, ram: 8GB ddr3, ssd samsung 850 evo 250GB + ssd crucial m4 128GB, os: Win 10 Pro 64bit Fén: Samsung Galaxy S8 black 64GB Car: Ford S-Max 1.8 TDCi @ 160 PS poradenstvo cez SS neposkytujem, lebo uz ma ubijate s tolkymi SS, nechajte to na forum, dakujem za pochopenie