Ahojte,
po dlhej dileme ci ntb alebo opat desktop sa davam do skladania noveho prevazne herneho pocitaca, kedze novych grafik v ntb este chvilu potrva kym sa dockam. Okrem hrania budem na nom upravovat fotky a prilezitostne domace video, mam velke resty z aposlednych par rokov ked mi aktualna zostava uz na upravu full hd videa nestacila.
Zatial bedna bez os, monitora a periferii, monitor mam z povodnej zostavy, mozno casom vymenim a grafiku ratam podla toho ake budu recenzie bud rx480 alebo nieco od nvidie, cca 300 na grafiku pocitam, ale ako pozeram na 1070 tak mozno by som si priplatil, ale to az ked bude aktualne.
Aktualne mam:
PSU: EVGA supernova 750W G2 (kupil som niekedy pred vianocami ze dobra cena, vtedy som este pocital z amd r390, a nejake nizsie wataze neboli, cena uz je odvtedy aj lepsia) vtedy bol cca 115e
Predbezne objednane:
MB: ASUS Z170I Pro Gaming z Alzy za cca 125e (dostal som zlavu 30)
CPU: 6600K z Alzy cca 230e (cash back 30) dalo by sa mozno este zamenit v pripade potreby za 6700K ak chcem cashback
Dalej uvazujem o:
Cooler: Scythe Ninja 4 alebo nieco od noctua (Kckovy procesor budem taktovat, teda skusim)
RAM: Crucial 16 GB DDR4 2400 MHz CL16 Ballistix Sport LT Dual Ranked red 68eur
GPU: neskor RX480 alebo ekvivalent od nvidie pripadne 1070 ak budem chciet velmi minat
, monitor mam len full hd, ak by som kupoval novy tak pravdepodobne 1440, nie 4k
SSD: 500GB pravdepodobne samsung, ma vyznam kupit M.2 prevedenie? Usetril by som kabel v skrinke, nepotrebujem nechcem ale drahe samsung nve disky. Doska ma slot M.2 vzadu niekede som zachytil ze to nie je dobre ze sa moze prehrievat ssd v M.2, co je na tom pravdy?
Case: chcem itx, nieco mensie, zatial uvazujem o fractal design nano s, koli prenosnosti by sa mi pacil aj corsair 380T ale je uz vyrazne drahsi a ma vela svetielok, pripadne uvitam ine navrhy?
CD Rom: mozno nejaka externa
Bude to medzi sebou fungovat komponenty alebo nieco je tam vyrazne zle? Dalo by sa lepsie?
Vopred dakujem za rady a vas cas,
M.