Poskladal som počítač kde okrem iného sú tieto komponenty:
MB ASUS P5Q PRO
Intel Core 2 Duo E8400-3GHz + Arctic Cooling Freezer 7 Pro/LGA775/
Xpert Vision HD4850 512MB DDR3 PCX
Corsair - DDR2 2x1GB 800MHz XMS2
Fortron - zdroj 450W Saga 450P
Po cca týždni bezproblémového fungovania nastal nasledovný problém:
- Počítač sa bez problémov spustí, môžem bežne pracovať/písať dokumenty, púšťať rôzne systémové programy.../, ale pri cca 1-4 minútovom prehrávaní zvuku, videa so zvukom, systém zamrzne. Nedá sa hýbať myšou, zvuk zostáva po zamrznutí systému v niektorých prípadoch dokola sekať. Potom som nútený počítač natvrdo reštartovať. Keď spustím hru, zvuk nie je žiadny a hra má graficky trhaný obraz/pred problémom nemala/, alebo teda ide hra normálne, ale takisto zvuk žiadny.
Vyskúšal som preinštalovať operačný systém Windows XP Professional SP2, stiahol som najnovšie ovládača zo stránok výrobcu hardwaru no nepomohlo.
Vyskúšal som režim zvuku 5+1 aj na slúchadlá, vypol som /aj káblovo/ front panel audio no nič.
V biose som vyskúšal prepnúť front panel type na HD Audio aj na AC97 ale bez vplyvu na problém.
Jedine keď v biose položku High Definition Audio dám na disabled, teda keď vlastne vypnem v biose audio zariadenie, potom počítač nemá žiadne problémy. Hudba prirodzene nejde spustiť, film beží hodinu bez problémov a hra ktorá sekala uz neseká.
Zvukové zariadenie v operačnom systéme ale nie je aktívne.
Chcem Vás poprosiť o pomoc pri riešení tohto problému.
Jednoznačne problém vidím v základnej doske Asus P5Q PRO, ale dúfam v nejakú radu aby som nemusel posielať dosku na reklamáciu.
Ďakujem