shiro píše:
Tie repro maju ake konektory? AK maju odpovedajuci vstup, ako ma TV vystup, mozes to prepojit priamo. (Optika, CINCH, atd.)
Inac musis riesit receiver a ten bude najjednoduchsie prepojit s TV cez HDMI, kde HDMI kabel strcis do HDMI vstupu televizora podporujuceho HDMI ARC/eARC = budes cez receiver moct pocuvat aj zvuk z TV.
Ak nie, tak to strc do akehokolvek ineho HDMI na TV.
Repro by mali byť iba cinche. Písal som mu, nech mi to pofotí, tak čakám na fotky. Ale podľa mňa sú len Cinche, čiže ich napriamo do TV nezapojí. Preto som uvažoval nad tým Digitálnym audio výstupom, ktorý je v TV.
Ak TV nemá HDMI ARC, tak keď sa pripojí receiver do HDMI, tak by tým pádom na TV (cez set top box) nešlo 5.1 ale len zvuk z TV? Problém je to, že má ďalej sedačku od TV a horšie počuje zvuk, dialógy atď. musí to mať pustené až príliš nahlas a potom keď je nejaká akčná scéna, tak to hučí až príliš. Preto by chcel pripojiť svoje staré repráky 5.1.
// Spojený príspevok 01.09.2020 19:36tatko Tom píše:
Ak som v obraze - máš reproduktory BEZ zosilňovača. Tak?
Predpokladám, že áno. Takto to aspoň ja chápem. Kázal som mu aby mi to nafotil. Tak čakám na fotky
// Spojený príspevok 02.09.2020 14:02Podľa fotiek tomu rozumiem následovne. Tie repráky sa priamo napájali na DVD prehrávač a ten išiel cez Scart do TV. Čo sa s tým dá urobiť?