Ahojte,
nedavno som kupil uvedeny procesor a + MB GIGABYTE MA-78G-DS3H. A nahodou som zistil, ze teplota rastie (SpeedFan) utesene az k 68 st. C, co je aj maximum pre uvedeny procesor. Na NETe som zistil, ze dany chladic chladil nejaky Athlon FX55 (104W) pri teplote 56 st. C. Vravim si, ze nejaka haluz... Asi som chladicom nejako "pohol" a zrejme sa zrusil teplovodivy spoj (tvrda pasta a pod...). Tak som ho zosadil a dal tam AC MX-2 ale vysledok pri Prime95 bol medzi 64 az 65 st. C. Cele som to zopakoval a to iste... Tak som osadil povodny originalny, ale ten sa pod zatazou rychlo prehupol cez 70 st. C a uz zacal bios s warningom... (inac ten isty problem s boxovanym chladicom mal aj kolega pred mesiacom a riesil to Freezerom 64). Tak som dnes reklamoval tu Katanu 2 a kupil si AC Freezer 64 Pro. Ale problem je, ze teplota pod zatazou je stale 59-60 st, co sa mi zda aj tak vela...
Pritom Speedfan ukazuje hodnotu teploty "core" 26 az 29 stupnov, co je uz celkom haluz, pretoze CPU je uvedenych 59-60.
Neviete co s tym? Povedzme, ze ta Katana 2 bola vadna (ocakaval by som teploty do 48-50 st na 65 W procesore), ale zeby to nevedel uchladit ani BOX chladic aspon do tych maximalnych 68 stupnov? To iste aj kolega? Ukazuje bios haluze?
Poradte prosim...
|