Zdar ludia pls mam taky problem ked nastavim bootovanie z cd tak mi vypise ze booting from cd potom sa nic nestane a hned mi to spusti win neviete cim to je??
a netreba stlačiť "any" key to boot from CD ????
ešte je možné že to CD nieje bootovateľné...ale ak je origoš tak to možné nie je...iba ak by bolo poškodené
určite tie CD boli bootovateľné ano? prepáč ale občas sa tu vyskytnú menej znalí problematiky a treba sa opýtať na všetky možnosti nech je to aj trochu hlúpe.
takže ak viac origoš CD nebootuje tak CDROM je možno vadná,číta bez problémov???
Ak máš nainštalovaný systém v PC musí ti vypísať "Press anykey to boot from CD". Prečisti CD, vyskúšaj nabootovať z iného CD (je jedno či Win alebo Linux), ak ho zoberie je vadné CD, ak nie mechanika.
Mám doma dva počítače v jednom je HDD (80GB) napojený v IDE konektore a v druhom (500GB) je cez SATA. Druhý počítač sa mi pokazil (niečo so zdrojom), ale tie údaje na ňom súrne potrebujem, tak ma napadlo že v prvom PC vymením HDD čo nebol problém lebo na základnej doske mal vstup aj na SATA. Zapol som PC a disk sa nespustil, bootovanie zlyhalo. Čo s tým? Myslím že možno treba niekde v biose nastaviť že HDD je teraz v SATA ale nikde som to tam nenašiel. Alebo je problém niekde inde? Ďakujem za čonajskoršiu odpoveď.
Ja ten druhý 500GB HDD potrebujem niekde spustiť lebo sú na ňom veci ktoré súrne potrebujem - tak čo mám robiť? Na tom HDD je všetko (vrátane OS) čiže potrebujem len funkčný PC. Ja som ho do takého zapojil cez SATA a už v Biose mi napísalo že bootovanie zlyhalo, ten disk vôbec nenašlo, tak to musím len niekde v biose nastaviť že HDD sa teraz nachádza v SATA konektore a nie v IDE. Nechápem aké komponenty by nepoznal.
disk v BIOSe musíš vidieť,inak môžeš skúšať z neho bootovať donekonečna.Ale z neho netreba bootovať v inom PC lebo iný PC má inú konfiguráciu ktoré Win na tvojom 500 GB SATA disku nezvládnu-musel by byť skoro rovnaký ako tvoj PC....teda musíš OS naštartovať z primárneho disku a na ten tvoj sa dostaneš potom a dáta si zálohuješ.
A akú máš dosku na tom inom PC? nevieš tam zapnúť SATA porty či ako?
zrejme bude v 3,5" sachte
A Bios ti ho vobec detekuje? Isto je ten HDD funkcny (stale si ho neskusal na inom PC)? Skus ho pipojit na iny sata radic na MB, prip. aj inym datovym kablom..
_________________ NB: ACER Aspire TimeLineX 3820TG: i5-460M; ATI HD5650; 4GB DDR3; HDD 640GB; OS: Win7 64bit + Taška: Zeroshock 3; USB Hub: aktiv Belkin 4port - USB2 Myš: MS laser mouse 6000; Headset: Logitech Digital Precision PC Gaming; Klávesnica: Logitech 200; USB key: Patriot SUPERSONIC USB3 - 32GB ; Mobil: SE Xperia Neo V Repro:Bach 2.0; Tlač:HP 1410, 1315, 3330-kopírka
skúšal som už hádam všetko. Uvedťe prosím postup čo by som mal kde nastaviť, prtestaviť a vidieť v BIOSE alebo Win. Ospravedlňujem sa, že to chcem tak podrobne ale ja sa v tom nevyznám. Ďakujem
V prvom rade pozri v biose, či máš zapnutý SATA radič, ak je to staršia doska, skús zapnúť SATA RAID radič, ale je zvláštne, že ti ho windows nenašiel. Klikni pravým na Tento počítač - spravovať - správa diskov a pozri, či ti ho tam neukazuje.