Hneď na začiatok by som chcel upozorniť, že nejde o príjem Digi TV cez SkyStar2 PC kartu.
O čo vlastne ide.
Mám legálna Digi Tv a zároveň v PC aj SkyStar2 PC kartu, obidve paraboly sú nastavené rovnako, lebo keď sa ešte dalo cez SkyStar pripojiť na Digi som to používal na nahrávanie do PC.
V stredu u nás bola veľká burka, bliskalo to jedná radosť skoro bez prestávok, potom prišiel nárazový vietor a narobil obrovské škody a nakoniec bol výpad prúdu, ktorý nám opravili až po 2 a pól dňoch.
Ako nabehla elektrika, zapnem TV a Digi tuner, ovšem na každom kanáli mi dava hlášku, že buď žiadny, alebo zlí signál. V piatok som kontaktoval operátora a sľúbil že pošle technika, lenže technik nikde, snáď až v pondelok, to už budem múdrejší.
Takže som bez TV a preto som chcel cez SkyStar pustiť do TV aspoň dáky voľný program, lenže čuduj sa svete, žiadny signál aj tam.
V prvom momente som myslel, že ten vietor dáko porušil nastavenie antén, tak som ich skontroloval. Mám ich dobre na pevno uchytené, takže v tom by problém nemal byť, proste nelogické by bolo, aby obidve taniere porušilo, alebo stočilo.
Tak ma napadá myšlienka, či pri tej búrke nemohlo porušiť na obidvoch satelitoch konvektory. V obci majú viacerý Digi a im to funguje.
Takže čo ma zaujíma, či tie konvektory sa mohli pri tom blískaní jednoducho zhodou okolnosti dáko poškodiť, lebo všetko nasvedčuje tomu.
PS: Stiahol som si program FastSatfinder, preinštaloval ovládač, aj celý SkyStar, ale nikde žiadny signál zo satelitov.
Vopred dík za názor.
|