Mam taky problem.
Mam linuxovy firewall ktory je z vonku pristupny.
Mam hostname ktory na neho ukazuje.
Na firewalle mam shorewall (firewall) ktory presmeruvava komunikaciu z 80 portu na stroj v lokalnej sieti.
Problem ale je ze ak chcem pristupovat k tento adrese z vnutornej siete tak komunikaciu odchyti firewall a nikam ju neposuva lebo komunikacia pochadza z lokalnej zony a nie z netu (ina zona).
Ked urobim rovnake nastavenia aj pre zonu loc (lokalna) tak to ani neodchyti firewall ale tvrdi ze webserver neexistuje.
Pravidla
DNAT net loc:192.168.x.y:80 tcp 80
DNAT loc loc:192.168.x.y:80 tcp 80
To druhe posle tu poziadavku dakam do prec. Nehovoriac o tom ze efektivne zabrani akejkolvek komunikacii na :80 z vnutornej siete von.
Ma niekto predstavu ako to vyriesit?
------------------------------------------------------------------
Pripadne este druha cast otazky, vie mi niekto poradit dobre trace-ovacie programy (ci uz pre prikazovy riadok alebo aj s gui) pre linux/windows kde by som mohol pozriet kde to zlyhava?
// Spojený príspevok Uto 19.08.14 16:16Ok, riesenie bolo nahodit aj na internu siet lokalny DNS server ktory sa stara o internu domenu iba. Tj vonku moze byt dalsi externy DNS pre tu istu domenu s tymi istymi menami.
Potom priradit dany DNS cez DHCP aj vsetkym pocitacom na vnutornej sieti a funguje.
HOWTO:
http://www.brennan.id.au/08-Domain_Name ... _BIND.html