Pozdravujem. Jeden znamy mi daroval notebook Asus X751L s tym ze odisla doska. Pravdupovediac viac som sa na poruchu nepytal (budem mat na nahradne diely). No pri potulkach na bazosi som nasiel dosku z notebooku X751MD. Podla googlu je rozdiel len vo vybave. Tak som ju kupil. Zalozil som ju do notebooku a co cert nechce nefunguje. Hned po zapojeni zdroja sa rozsvieti kontrolka nabijania baterie hoci je bateria odpojena. Ked ho zapnem rozsieti sa aj kontrolka napajania, pocujem ako nabieha disk no monitor ostava cierny a ventilator neide. Ked ho pripojim k externemu monitoru tak aj ten nema signal. Vyzera to na poruchu grafickeho chipu no doska nevyzera zeby mala graficky chip. Moja otazka je: je potrebne urobit reball procesora kedze doska nema graficky chip a preco sa hned pri pripojeni zdroja rozsvieti kontrolka nabijania baterie ked nie je pripojena? Za kazdu odpoved vopred dakujem.
Potom riesis blud, ked ani nevies, ci je dany hardware funkcny. Akonahle nieco kupujes a nepreberas to osobne s otestovanim na mieste, tak je hned niekolko moznosti, ako dana vec moze cestou k tebe stratit na funkcnosti. Ze niekto povie/napise, ze to funguje, nic neznamena. Pozaduj foto/video s ukazkou. Ze je predajca ochotny to zobrat nazad nieje ziadne potvrdenie serioznosti/funkcnosti. Tvoja "dovera" je v tomto pripade ukazka maximalnej naivity.
Je smutné, že v dnešnej dobe je dôvera na smiech. Som dôverčivý človek lebo mňa by ani nenapadlo niekoho oklamať, nie to ešte aj urobiť. Každopádne sa nato asi vybodnem lebo žiadnu dobrú radu asi nedostanem. Vďaka za ďalšiu novú skúsenosť.
To nieje smutne, to je realita. S takymto pristupom by ta obabrali aj v stredoveku Ze si seriozny, je pekne. Ale nezarucis, ze budu aj ostatni. V tvojom stave nieje co poradit. Nemas overene, ci dana doska skutocne funguje = nieje co riesit.